..........
shadow_fix

Bijzonder zonnesysteem voor VvE Het Nieuwe Land

Arnhem - Het Arnhemse Spijkerkwartier is weer een bijzonder project rijker.

Arnhem - Het Arnhemse Spijkerkwartier is weer een bijzonder project rijker. Vanaf komende week kunnen de bewoners van het wooncomplex Het Nieuwe Land gebruik maken van duurzame zonnestroom van eigen dak. Maar liefst 209 zonnepanelen leveren stroom aan de 45 appartementen in het complex. Bijzonder aan het project is dat het voor een deel gefinancierd is via crowdfunding. Bovendien is het voorzien van de nieuwe technologie Herman de Zonnestroomverdeler. Initiatiefnemer van het project is Spijkerenergie.


Spijkerenergie is een buurtinitiatief dat een duurzaam Spijkerkwartier nastreeft. Bestuurslid Patrick Hoogenbosch was degene die de duurzame kansen zag voor het pand aan het Nieuwe Land. De VvE was van begin af aan positief over de plannen en Hoogenbosch besloot er werk van te maken. Een uitdaging was dat een groot deel van het pand eigendom is van Volkshuisvesting Arnhem.

Ook zij zagen de potentie van de plannen en besloten in het belang van hun huurders hun steun uit te spreken voor het project. Uiteindelijk besloten bijna alle 45 bewoners van het pand tot deelname aan het project. De zoektocht naar een uitvoerder van het project leidde naar de Amsterdamse firma LENS Energie dat met hun uitvinding Herman de Zonnestroomverdeler een goede oplossing heeft voor het verdelen van stroom binnen wooncomplexen. Om de financiering rond te krijgen werd besloten een deel van de financiering via crowdfunding bij elkaar te krijgen.

Deelnemers konden geld inleggen tegen een aantrekkelijk rendement. Het bedrag dat op deze manier bij elkaar werd verkregen, werd in de vorm van een subsidie verdubbeld door de provincie Gelderland. Op deze manier werd een bijzonder project op een bijzondere manier gerealiseerd. Op dinsdag 23 juni wordt het systeem officieel in gebruik genomen door initiatiefnemers en gebruikers.

 • Beheer: zelf doen of uitbesteden?

  beheer

  Bij het beheer van een complex komt vaak meer kijken dan in eerste instantie gedacht.Daarom stellen veel VvE’s zich op op een gegeven moment de vraag of uitbesteden een optie is. Een afweging.

 • VvE-beheer speciaal voor kleine VvE`s

  beheer

  Vanaf nu kunnen Rotterdamse appartementseigenaren bij VVE-010 terecht voor het beheer van hun appartementencomplex. VVE-010 richt zich - als een van de weinigen - speciaal op de kleine Verenigingen van Eigenaren (VvE's).

 • Loodgieter Arnhem geeft tips voor nieuw appartement

  verwarming

  Als eigenaar of beheerder van een appartement (of zelfs appartementencomplex) krijg je vroeg of laat gegarandeerd een keer met een loodgietersprobleem te maken.

 • Kiezen voor totaal onderhoud

  mjop

  Regelmatig komt in Appartement & Eigenaar het onderhoud van het complex aan bod. Er zijn diverse manieren en partijen die het onderhoud kunnen regelen. In deze editie nemen we het totaalonderhoud onderhoud onder de loep.

 • Spagaat van de verhurende appartementseigenaar

  juridisch

  Een wrijvingspunt bij gemengde complexen is het probleem bij (groot-) onderhoud binnen VvE’s en bij renovatie/dringende werkzaamheden. De verhurende appartementseigenaar kan in een spagaat gedrukt worden als een gebrek in een gemeenschappelijk gedeelte he

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam