Wat is de beste isolerende beglazing?

Energie besparen op velerlei gebieden.

Gepubliceerd: 11 oktober 2016

Energie besparen is vandaag de dag voor vele mensen een issue. We betalen vaak meer dan we eigenlijk zouden moeten, al zouden de verschillende bespaartips dit kunnen voorkomen, zoals bv. het kiezen van de juiste beglazing voor je vensters. Uiteraard is de beste manier om te bezuinigen op je energiefactuur nog steeds het vergelijken van de verschillende energieleveranciers. Dit kan je makkelijk doen op Overstappen.nl en indien nodig kan je onmiddellijk overstappen naar de goedkoopste energieleverancier.
Uiteraard zijn er ook nog een heleboel andere tips die kunnen helpen om te besparen op gas en elektriciteit door bewust met energie om te gaan. 

Hoe isoleren d.m.v. beglazing?

Vensters in huis verbinden ons met de buitenwereld. Ze verschaffen ons daglicht en ze zorgen voor verluchting. Een nadeel van vensters is het percentage aan warmteverlies. Dit kan gelukkig laag worden gehouden, afhankelijk van het soort beglazing dat wordt gebruikt. 
Tot de jaren '70 waren alle vensters in Nederland standaard vervaardigd uit enkel glas. Omdat de isolatiewaarde bij enkel glas heel laag is, ging men al gauw op zoek naar een alternatief: de dubbele beglazing werd een feit. Door de twee glasplaten van een ruimte te voorzien waar lucht inzat, kon de lucht opgewarmd worden, en zo voor een betere isolatie zorgen. Van de gewone dubbele beglazing evolueerde men naar de HR++ beglazing (Dubbele Hoog Rendement beglazing) en tegenwoordig zelfs de HR+++ beglazing (Driedubbele Hoog Rendement beglazing) 

Welke beglazing geeft je de beste isolatie?

De meest gebruikte beglazing is tegenwoordig de HR++. Het Hoog Rendement staat voor twee factoren. Enerzijds de ruimte tussen de twee glasplaten, die niet meer met lucht is gevuld, maar met een edelgas, vnl. Argon. Dit gas is zwaarder, en zorgt dan ook voor minder circulatie, en dus een beter warmte behoud. Anderzijds het feit dat één van de glasplaten voorzien is van een soort coating, die warmte reflecteert. Ook dit werkt warmtebehoud in de hand. Tegenwoordig vind je ook al HR+++ beglazing die dezelfde principes volgt als de HR++, alleen zijn er drie glasplaten, waarvan twee met een coating zijn voorzien. De spouwen tussen de glasplaten zijn ook hier met een edelgas gevuld. De HR+++ beglazing wordt momenteel vnl. gebruikt in nieuwbouwwoningen, omdat ze meestal niet passen in de kozijnen van bestaande gebouwen door hun dikte. Waar je dus vooral op moet letten wanneer je op zoek bent naar de juiste beglazing, is de U-waarde die aan de glasplaten wordt toegekend. Dit staat voor de isolerende capaciteit van een raam. Hoe lager de U-waarde, hoe groter dus de isolerende capaciteit.

Wanneer je zoveel mogelijk rekening houdt met de bestaande tips en producten die betrekking hebben op het bezuinigen van energie, zal je al snel merken dat je aardig kunt besparen. Om uw energiefactuur echter zo laag mogelijk te houden blijft het toch het verstandigst om de verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Op Overstappen.nl kunt u te allen tijde vrijblijvend een kijkje nemen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.