..........
shadow_fix

Liftopsluitingen hoeven niet lang te duren

Opgesloten in de lift is op zijn minst heel vervelend maar kan zeker als het lang duurt ook gevaarlijk worden. Opgesloten passagiers proberen vaak zelf uit te breken. Dit veroorzaakt altijd hoge risico’s. Het kan ook anders.

Liftenland.nl geeft trainingen aan bewoners of eigen personeel, zodat bij onverhoopte liftstoring snel hulp kan worden geboden door mensen die al ter plaatse zijn.

De trainingen worden geheel op maat aangeboden. U leert alleen datgene wat nodig is om veilig te handelen bij de eigen liften. Of u nu al wel ervaring heeft of nog helemaal niet, na een training bent u zeker van uzelf en weet u hoe te handelen. De trainer is zeer ervaren en weet ook hoe de kennis over te brengen op de cursisten.

De compacte training is helemaal op de praktijk gericht. We behandelen alleen het lifttype in uw woongebouw en bij u op locatie.

Geen overbodige theorie, de training wordt 100% afgestemd op de situatie ter plaatse. Een korte introductie in de techniek achter de lift voor zover deze nodig is voor een goed begrip maakt deel uit van de training. Maar als u al meer weet van liften en wellicht zelf al eens een bevrijdingsactie heeft uitgevoerd is er natuurlijk alle ruimte om verder op de techniek achter de drukknop in te gaan.

Uiteraard moeten bevrijdingsacties wel veilig verlopen daar wordt dan ook ruimschoots aandacht aan besteed. U leert hoe u de liftcabine door de schacht kan verplaatsen in geval van een storing of stroomuitval. We leren u ook waarom dit nodig is.

De handelingen worden door alle deelnemers zelf onder toezicht uitgevoerd zodat deze na de training ook in stressvolle situaties foutloos door henzelf kunnen worden gedaan.

Na de training weet u hoe de deuren van de lift op veilige wijze kunnen worden geopend en gesloten. Ook kent u de gevaren en risico's van verkeerde handelingen. Na de training begrijpt u de logica van de werkwijze en bent u in staat om veilig en snel mensen te kunnen bevrijden. De cursisten ontvangen na de training een certificaat dat twee jaar geldig is. Met een certificaat zijn zij aantoonbaar bevoegd om bevrijdingshandelingen uit te voeren en kan veel ergernis door lange opsluitingen voorkomen.

Alleen bij Liftenland is het mogelijk om de training met 1 of 2 personen op locatie te doen. Andere aanbieders gaan uit van een minimum aantal van 6 personen voor een training op locatie.

Zie liftenland.nl voor meer informatie.

Publicatiedatum: 19 december 2013.

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

 • Lift-efficiency: automatisering en digitalisering

  lift

  Door de ontwikkeling van de moderne telefoon- en internettechnologie kun je altijd en overal communiceren met wie je maar wilt. Hierdoor zijn ook zeer uitgebreide mogelijkheden ontstaan om op afstand machines aan te sturen en processen te bewaken. Ook in

 • Liftonderhoud

  lift

  Hoe krijg je er grip op?

 • Gepersonaliseerde signalering lift

  lift

  De KONE Design signalering opent nieuwe perspectieven op het gebied van moderne liftsignalering.

 • Lift kapot? LiftHulp!

  lift

  LiftHulp heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden op het moment een tijdelijke lift te kostbaar is of niet geplaatst kan worden.

 • Houd uw hond kort aangelijnd in de lift

  lift

  Hondjes kunnen opgetrokken en bijna opgehangen worden, wanneer ze door de liftdeuren van het baasje gescheiden worden terwijl de lift vertrekt. Dit heeft al tot meerdere ongevallen geleid. Hoog tijd voor actie vindt het Liftinstituut.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam