..........
shadow_fix

Primeur voor Van der Velden Rioolrenovatietechnieken

Van der Velden Rioolrenovatietechnieken introduceert de putrenovatie-vrachtwagen die zorgt voor een complete renovatie van putten.

Meerdere putten renoveren binnen één dag, alle werkzaamheden verenigt in één machine in één vrachtwagen, eenvoudig te vervoeren en bovendien minder zwaar werk voor de medewerkers. Dat was het wensenlijstje van Van der Velden Rioolrenovatietechnieken voor de putrenovatie-vrachtwagen. De volledig op maat gemaakte vrachtwagen is sinds kort operationeel en heeft inmiddels al een flinke lijst aan succesvolle projecten op zijn naam staan.

Met meer dan zeven miljoen rioleringsputten in Nederland, die allemaal te maken krijgen met slijtage, is de behoefte aan renovatie ervan groot. Het renoveren van een put is een arbeidsintensieve klus, doordat het merendeel ervan handwerk is. ‘Onze mensen werken in een put van maximaal twee bij twee meter, waarin ze de klus moet klaren ’, zegt Leon de Bruijn, Accountmanager Rioolrenovatietechnieken . ‘De komst van de putrenovatie-vrachtwagen neemt letterlijk veel werk uit handen, doordat nu 95% van het werk machinaal gebeurt’. Hierdoor kunnen er op een dag gemiddeld 4 putten aangepakt worden en is daarmee ook de overlast voor de omgeving veel minder. Bovendien kan de vrachtwagen alle soorten putten aan, zowel gemeentelijke als bedrijfsmatige.

‘Nog beter dan nieuw’

De putrenovatie-vrachtwagen zorgt voor een complete renovatie van putten in de volgende stappen: reinigen/vergroten van het hechtingsoppervlak, trekproeven (zowel voor als na de renovatie), waterdicht injecteren, aanpassen/repareren van de wanden en stroomprofiel herprofileren, aanbrengen van een beschermde/waterdichte laag en eventueel aanbrengen van (antistatische) coating. Doordat er voor en na foto’s worden gemaakt, is het resultaat duidelijk zichtbaar voor de klant. ‘Zij zijn altijd enorm verbaasd. ‘Is dat onze put?’, horen wij dan. De put ziet er na renovatie nog beter uit dan toen deze net nieuw was.’ Deze enthousiaste reacties van klanten zorgen ervoor dat de putrenovatie-vrachtwagen al is aardig volgeboekt voor de komende maanden.

Opvallende technische details

Met de nieuw ontwikkelde putrenovatie-unit is Van der Velden Rioolrenovatietechnieken in staat om putten te reinigen met 500 bar waterdruk. Een innovatieve slingerkop zorgt ervoor dat de conserverende lagen met grote kracht tegen de wand geslingerd worden. Hierdoor wordt een optimale, uiterst gelijkmatige en uitstekend verdichtte beschermlaag bewerkstelligd.

‘Vrijwel elke put heeft zorg nodig’

Om aan de hoogste standaardnormen te voldoen, werkt Van der Velden Rioolrenovatietechnieken intensief samen met een vaste groep leveranciers met beproefde producten en de benodigde protocollen. ‘Wij durven te zeggen dat onze putrenovatietechniek de meest kwalitatieve en duurzame oplossing is in de markt. Wij brengen een systeem aan en geen oplossing voor de korte termijn. En daar is behoefte aan. Vrijwel elke rioolput in Nederland heeft zorg nodig’, zegt Marco van de Pas, vestigingsmanager Van der Velden Rioolrenovatietechnieken. De eerste projecten met de putrenovatie-vrachtwagen zijn inmiddels succesvol afgerond. Zo beschikken ondermeer Almelo, Amersfoort, Boxtel, Bergen en Rosmalen voor een deel al over gerenoveerde putten dankzij deze nieuwe vrachtwagen.

Nominatie RIONEDinnovatieprijs 2014

Van der Velden is met dit systeem genomineerd voor de RIONEDinnovatieprijs 2014, die wordt uitgereikt op de RIONEDdag op 6 februari 2014 in Utrecht. Vijf bedrijven en organisaties dingen mee naar deze prijs en alle bezoekers van de RIONEDdag kunnen stemmen op hun favoriet.

Meer informatie: www.vandervelden.com.

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

 • van der Heijden

  bouwtechniek

  Al sinds 1892 vormt het bouwbedrijf het hart van onze organisatie. Vanaf dat eerste moment is richting gekozen om ons binnen de bouwnijverheid zo breed mogelijk te profileren.

 • Een op de tien Nederlanders vraagt bezoek schoenen uit te trekken

  vloeren

  Nederlanders lopen thuis graag op sokken, slippers of sloffen. Dit blijkt uit onderzoek van Van der Heijden Vloeren in samenwerking met Novio Research.

 • Verenigingen van Eigenaren inschrijven in Handelsregister

  bestuur

  Op 1 juli 2008 is de nieuwe Handelsregisterwet in werking getreden. Daarin is bepaald dat vanaf heden alle ondernemingen, verenigingen, maatschappen en rechtspersonen moeten worden ingeschreven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel.

 • Verbouwen; toestemming vragen of niet?

  juridisch

  Bij verbouwing van een appartement komt veel kijken. Soms is zelfs toestemming nodig van de VvE. Van Till advocaten legt een en ander uit over de wetten en regels omtrent verbouwen. - door mr Kim Kroon, Van Till Advocaten te Amsterdam

 • Van den Hoogen

  beveiliging

  Van den Hoogen Security is meester in bouwkundige beveiliging. We hebben een unieke bundeling van kennis, specialisten, producten en diensten. En vullen dat aan met onmisbare praktijkervaring.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam