..........
shadow_fix
Home / beheer-bestuur /

incasso

Uiteraard heeft een VvE haar inkomsten hard nodig. Echter niet alle bewoners betalen op tijd hun servicekosten. Bij herhaaldelijke weigering te betalen kan een VvE weinig anders doen dan een incassotraject op te starten.

Dit kan een ingewikkelde zaak zijn, aangezien degenen van wie de incasso gevorderd wordt medebewoners zijn. Vaak is het voor een VvE in een dergelijk geval raadzaam professionals in te huren.

Incassobureau voor VvE

Het spreekt voor zicht dat een goede verstandhouding binnen de VvE van groot belang is. Een incassobureau gespecialiseerd in VvE's kan u hierbij helpen. Hun eerste doel zal altijd zijn het geschil binnen de VvE zelf te verhelpen. Een gerechtelijk traject is altijd de laatste stap. Er wordt pas tot een vordering van de incasso overgegaan als er geen andere uitweg meer is. Een mogelijkheid kan dan zijn beslag te laten leggen op het appartementsrecht.

Incasso VvE uit handen

Om een vordering extern mogelijk te maken, moet het bestuur van de VvE een heel traject doorlopen. Zo is het noodzakelijk dat het bestuur van de vergadering van de VvE toestemming krijgt de incasso uit handen te geven. Het is raadzaam om dit elk jaar binnen de VvE op de agenda te zetten, zodat het besluit de incasso uit handen te geven actueel blijft.

Sluit
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam