..........
shadow_fix
Home / beheer-bestuur /

mjop

Een VvE is verplicht een onderhoudsplan voor meerdere jaren te maken, een meerjarenonderhoudsplanning of MJOP. Aan de hand van deze planning kan men bepalen wat de status van het pand is en gekeken naar de onderhoudswerkzaamheden die nodig zijn.

Zo krijg je een duidelijk overzicht van de te verwachte kosten. Hieraan kan men als VvE de servicekosten per appartement plannen. Zo heeft men altijd genoeg budget voor groot onderhoud.

Voordelen meerjarenonderhoudsplan

Een groot voordeel van een meerjarenonderhoudsplanning is dat hierbij alle kosten voor onderhoud inzichtelijk worden gemaakt. Zo weet de VvE wat de verwachte kosten op lange en korte termijn zullen zijn. Hiermee kan de VvE het onderhoudsbeleid op deze kosten voor onderhoud afstemmen.

Vijftien-jaren onderhoudsplan

Vaak zien we dat VvE's een onderhoudsplanning voor 15 jaren maken. Het 15-jarig onderhoudsplan bevat een gedetailleerde opsomming en beoordeling van alle bouwdelen van het gebouw die onderhoud vereisen. Op basis van deze gegevens ontstaat er tevens een berekening van de begrote kosten over de komende 15 jaren.

Vakman

Een dergelijk gespreid onderhoudsplan heeft al bijkomend voordeel dat uw appartementengebouw onder controle van een erkende vakman staat. Zo weet u zeker dat het onderhoud voor komende jaren verzekerd is. Tevens door de tussentijdse inspecties door een erkende vakman bent u zeker van zorgeloos en gepland onderhoud. Hierbij worden tussentijdse mechanische schades op tijd gesignaleerd en aangepakt.

Sluit
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam