..........
shadow_fix
Home / beheer-bestuur /

vergadering

Een VvE-vergadering is bestemd voor alle appartementseigenaren. De vergadering wordt geleid door de voorzitter. Tijdens de vergadering komen allerhande VvE-zaken aan bod. Zo worden er besluiten genomen over de hoogte van de servicekosten en wat de regels zijn aangaande het gebruik van gemeenschappelijke ruimtes.

Stemrecht vergadering

Iedere eigenaar van een appartement heeft tijdens de vergadering stemrecht. Wel kan er in het splitsingsreglement geregeld zijn dat de ene eigenaar meer stemrecht heeft dan een andere eigenaar. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer de ene eigenaar over een groter appartement beschikt dan de andere eigenaar.

Hoe vaak VvE-vergadering?

Een VvE dient minimaal eenmaal per jaar een vergadering te houden. Dit staat in het splitsingsreglement vastgelegd. Verder staan hier ook de regels voor de vergadering. Zo staat er gespecificeerd hoeveel mensen aanwezig dienen te zijn op de vergadering en hoe men de uitnodigingen dient te versturen.

Aanvragen VvE-vergadering

Daarnaast kunnen VvE-leden zelf een vergadering bijeen roepen. In dat geval moet degene die de vergadering aanvraagt wel minimaal 10% van de stemmen binnen de VvE vertegenwoordigen. De vergadering wordt bij de bestuurder aangevraagd. Het kan zijn dat de bestuurder niet voldoet aan het verzoek tot vergadering. In dat geval mogen andere VvE-leden zelf een vergadering houden. Het bestuur moet namelijk binnen een bepaalde tijd reageren op het verzoek tot vergadering. Wat deze termijn is, staat vermeld in het splitsingsreglement.

Sluit
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam