..........
shadow_fix
Home / Bouwen-verbouwen /

entree

De entree geldt als het visitekaartje van een appartementengebouw. En zoals met alles is ook met de entree de eerste indruk bepalend. Als openbare ruimte is de hal de verantwoordelijkheid van de VvE.

Hoe de hal ook is ingericht, er zijn een paar vaste elementen zoals postkasten en bellentableau. Vanuit de hal bereikt men vervolgens in de meeste appartementengebouwen de lift en/of het gemeenschappelijk trappenhuis. Als vloer is het belangrijk er op te letten dat deze antislip is. Zodat het gevaar van uitglijders beperkt wordt.

Entree: bellentableau

In de grotere appartementengebouwen zien we vaak een bellentableau. Tegenwoordig is zo'n bellentableau vaak uitgerust met een video-installatie. Deze is weer verbonden met een monitor in de appartementen zelf. De bewoner van het appartement kan zo de toegangsdeur openen, de bezoeker zien en gesprekken voeren met de persoon voor de deur. Een veilig idee dus!

Entree: postkast

Een postkast in een appartement moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet deze vanwege het Politiekeurmerk zoveel mogelijk voorzien zijn van doorwerpkasten of portiekafsluitkasten. Op de brievenbus moet een duidelijk nummer staan en de inworphoogte dient tussen o,6 meter en 1,8 meter hoog te zijn. Daarnaast moeten groepsgewijs geplaatste brievenbussen zo dicht mogelijk bij de ingang van dat gebouw zijn aangebracht. Belangrijk voor de VvE om dit in de gaten te houden.

Entree schoonhouden

U wilt geen vuil en vocht bij de entree van uw appartementengebouw. Dit beschadigt namelijk uw vloer. Zeker bij nat weer kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Ook een taak van de VvE. Een oplossing kan een schoonloopmat of droogloopmat zijn. Bijkomend voordeel is dat de schoonloopmatten of droogloopmatten kostenbesparend zijn voor de schoonmaaks- en onderhoudskosten van de entree. Leuk is een mat te kiezen die past bij uw entree.

Sluit
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam