..........
shadow_fix
Home / ruwbouw /

parkeren

Het gebrek aan parkeerplaatsen is voor veel automobilisten een bron van ergernis. De vraag om extra parkeergelegenheid bij appartementengebouwen klinkt dan ook steeds vaker. Daarnaast is het voor de VvE belangrijk om goed over de opties na te denken, ook qua onderhoud van de parkeerplaatsen moet het werkbaar blijven.

Extra parkeergelegenheid appartementengebouwen

Een populaire oplossing voor een tekort aan parkeerplaatsen bij grotere appartementengebouwen is het beschikbaar stellen van het dak. Veel VvE’s zien dit als een bruikbare oplossing. Daarnaast worden parkeergarages ook vaak ondergronds gemaakt. Bij beide opties is onderhoud van groot belang. Hier is de VvE uiteraard verantwoordelijk voor. Voor een parkeerdak geldt dat de VvE eerst moet laten onderzoeken of het dak hiervoor geschikt is. Met name het afdichtingsysteem verdient de aandacht, om lekkages naar ruimtes onder het parkeerdak te voorkomen. Daarnaast moet de VvE goed kijken naar de optimale berijdbaarheid en drukverdeling van de vloer. Bij ondergrondse parkeergarages is uiteraard de constructie ook van groot belang. De fundering moet hier op berekend zijn. Belangrijk dus voor de VvE om dit na te gaan. Bovendien is het belangrijk na te denken over een goede markering en verlichting. Zo komt de veiligheid van de appartementseigenaren niet in het geding.

Helllingbaan parkeergarage

Een belangrijk onderdeel van de parkeergarage of het parkeerdak is de hellingbaan. Deze krijgt het zwaar te verduren. Zowel bij auto’s die komen als die gaan, wordt de hellingbaan belast. Belangrijk dus voor de VvE om hier extra aandacht aan te geven. Laat u dus goed voorlichten over de mogelijkheden en de diverse voor- en nadelen.

Sluit
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam