Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE)

Verlenging subsidie voor hernieuwbare (duurzame) elektriciteit uit zonne-energie, windenergie of waterkracht voor de VvE

Gepubliceerd: 12 december 2022

Als u gebruik wilt maken van deze subsidie die vanaf 9 januari 2023 weer is aan te vragen kunt u hier de voorwaarden vinden.

Hoe werkt de subsidie?

De SCE is een exploitatiesubsidie. Dat betekent dat wij de subsidie uitkeren in de vorm van een bedrag per geproduceerde kWh.

Elk jaar stelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) per type installatie basisbedragen vast. Het basisbedrag is het bedrag per geproduceerde kWh, dat nodig is om de installatie rendabel te maken. Het basisbedrag van het jaar waarin u aanvraagt, geldt voor de hele subsidieperiode van 15 jaar. U heeft dus langdurige zekerheid over het rendement op de investering.

Budget

Het budget is € 150 miljoen. Er volgt jaarlijks een nieuwe openstellingsronde tot 1 april 2026.

De budgetverdeling gaat op volgorde van binnenkomst. Hierbij gaan wij uit van een volledige aanvraag die voldoet aan de eisen van de regeling. Is het budget op een bepaalde dag overtekend (er is dan voor meer budget aangevraagd dan er beschikbaar is)? Dan loten we binnen die dag. De loting bepaalt dan welke aanvragen voor subsidie in aanmerking komen.

Wat is een postcoderoos?

De leden (particulieren of bedrijven) en de installatie moeten wonen of gevestigd zijn binnen de aangevraagde postcoderoos. De postcodekaart van Nederland bepaalt het postcoderoosgebied. Met de Postcodeviewer (bij voorkeur openen met Firefox of Edge) kunt u uw postcoderoos bepalen.

Voorbeeld:

Uw zonnedak staat in een bepaald postcodegebied.

  • Bij een coöperatie moeten alle deelnemers in datzelfde postcodegebied wonen, of in één van de aangrenzende postcodegebieden.
  • Bent u een VvE? Dan moet 75% van de leden binnen de postcoderoos wonen.
  • U kunt uw productie-installatie in het midden van de postcoderoos plaatsen of in één van de 'blaadjes' van de roos. In dat laatste geval noemen we dit ook wel de postcoderups.
  • Is uw bedrijf gevestigd in de postcoderoos? Dan mag u als lid in de energiecoöperatie meedoen. Wel moet u dan een kleinverbruikersaansluiting hebben.

Zo zijn er natuurlijk een heleboel vragen als VvE mocht u meer willen weten

Zonnepaneel-advies Zonnepaneel-advies

Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Juridisch, technisch en logistiek is het niet eenvoudig zonnepanelen te koppelen achter de meter van individuele appartement. Een gemeenschappelijke elektriciteitsmeter zorgen er echter weer voor dat het lastig is de zonnepanelen rendabel te exploiteren. Gelukkig zijn er diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen toch mogelijk te maken.

Waar bestaat het advies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Zonnepaneel-advies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.