Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

Nieuw: AE Duurzaam zonnepanelen-collectief

25 oktober 2017
Steeds meer VvE’s willen zonnepanelen. Appartement & Eigenaar vindt dat een goede ontwikkeling en daarom helpen we VvE’s graag. Hoe? Met een nieuw concept: niet investeren, maar wel profiteren!
LEES VERDER

Appartement & Eigenaar is een groot voorstander van verduurzamen. Die boodschap zal je als VvE niet zijn ontgaan. We pleiten al jaren om te investeren in maatregelen die de energierekening omlaag brengen en ons milieu ontlasten. Maar zelf oproepen dat de ander moet investeren, is makkelijk. We willen als Appartement & Eigenaar ook bijdragen. En dat is precies wat we nu gaan doen. Samen met  AE-Duurzaam en de VvE’s.

Het zonnepanelen-collectief

De missie

Nederland duurzamer maken, dát is de missie van AE-Duurzaam. En daarin staan we gelukkig niet alleen. Veel VvE’s willen graag verduurzamen, alleen ontbreekt het vaak aan financiële middelen. Willen we samen flinke stappen vooruit zetten, dan moest dáár dus een oplossing voor komen. En die is er nu: het zonnepanelen-collectief.

De voordelen

Het collectief levert de VvE 3 grote voordelen:
1) Een nieuw dak inclusief isolatie en 20 jaar onderhoud
2) Zonnepanelen inclusief de complete installatie naar alle woningen
3) Geen extra investering voor de VvE.

Zo werkt het

Een nieuw dak met zonnepanelen zonder investeringskosten. Hoe kan dat, vraag je je af. Door recht van opstal voor 20 jaar lang te verlenen aan AE Duurzaam. Wij investeren, de bewoners profiteren. Wij plaatsen een nieuw geïsoleerd plat dak (met dakveiligheid) met daarop de zonnepanelen en onderhouden dit tevens 20 jaar lang.

De VvE betaalt vervolgens voor de opgewekte stroom. 20 jaar lang het zelfde tarief (Voor 2017 bijvoorbeeld ligt deze landelijk gemiddelde prijs op 20 cent per KWH)

De rekensom

Of dat kan? Het antwoord is ja. AE Duurzaam gaat namelijk niet alleen zonnepanelen plaatsen, we gaan tegelijkertijd het dak vervangen door een goed geïsoleerd dak. En dat levert ons en de VvE meteen een fikse besparing op.
De kosten voor het dak en de panelen zijn voor ons. De VvE heeft er 20 jaar lang geen omkijken naar, want gedurende die periode zijn het dak en de panelen ook onze verantwoordelijkheid.

De voorwaarden

De enige voorwaarde om deze constructie tot stand te laten komen is dat AE Duurzaam 80% goedkeuring krijgt  van alle leden van de VvE.

Voor wie zich realiseert dat het dak langer meegaat en de panelen langer renderen, is de rekensom snel gemaakt.

Het dak

Het hele dak vervangen? Het klinkt misschien niet duurzaam, maar dat is het wel. De praktijk leert dat wanneer panelen op een bestaand dak worden geplaatst, de panelen vaak langer meegaan dan het dak aangezien panelen wel 40 jaar mee kunnen. Wij kiezen voor de totaalaanpak. En voor het dak dat ruim 40 jaar mee kan en met een toegevoegde isolatie van Rd-waarde 3,5 ben je helemaal klaar voor de toekomst.

Dankzij het nieuwe dak met een toegevoegde isolatiewaarde van Rd-waarde 3,5 zullen de onderhouds- en reserveringskosten voor het dak voor de komende 20 jaar voor je VvE naar 0 dalen. Het gepatenteerde dak van Duitse makelij heeft een levensduur van wel 40 jaar. Het wordt door speciaal opgeleide vakmensen geïnstalleerd. De leverancier biedt niet voor niets 20 jaar garantie op het hele dak. Op voorwaarde dat het dak regelmatig wordt schoongemaakt. En dat gaat AE duurzaam regelen!
Bij de aanleg van het dak zit verder standaard een dakveiligheidssysteem en een periodieke dakveiligheidskeuring.

De panelen

De zonnepanelen zorgen voor een meerwaarde van de individuele appartementen. Ook het energielabel gaat omhoog!

De stroom

AE duurzaam wekt de stroom op, de VvE en de bewoners nemen de stroom af bij AE Duurzaam. Is er nog een lopend contract met de huidige energiemaatschappij? Geen punt, wij hebben hier met alle partijen afspraken over gemaakt. De VvE en de bewoners mogen en kunnen stroom blijven afnemen bij elke leverancier en betaalt alleen nog de hoeveelheid stroom die eventueel extra nodig is. Dit geldt dus in het geval dat er meer stroom verbruikt wordt dan door de zonnepanelen wordt geleverd.

De stappen

De VvE die meedoet aan het zonnepanelen-collectief doorloopt samen met Appartement & Eigenaar een aantal procedures:


1) Aanmelden voor een vrijblijvende scan om te weten of het ook bij jouw VvE mogelijk is. Dit kan via www.appartementeneigenaar.nl/zonnepaneel-collectief.
2) Een uitvoerige scan van het appartementencomplex om de huidige situatie in kaart te brengen
3) Indien je als VvE verder wilt een stemming binnen de VvE over dit concept. (Hierbij leveren wij uiteraard de vergaderstukken aan)

Alle voordelen op een rij

- Besparing op de energiekosten zonder investeringskosten
- Een nieuw dak met lange levensduur én 20 jaar garantie
- Altijd scherpe energietarieven gedurende de looptijd
- Verhoging van de waarde van de individuele appartementen
- Beter energielabel
- 20 jaar garantie op het nieuwe dak
- Na 20 jaar is alles van de VvE. De stroom is dan dus gratis voor de VvE en bovendien gaat het dak nog gemiddeld 20 jaar mee.

Interesse?

Vraag hier meer informatie aan

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Zonnepanelen-collectief
Niet investeren, maar 100% profiteren voor uw vereniging van eigenaren

ZOEKSUGGESTIES