..........
shadow_fix
Home / techniek /

lift

Tegenwoordig wordt er veel aandacht besteed aan de modernisering van liften. Hierbij speelt het energieverbruik van de lift een grote rol. Dit kan een flinke kostenbesparing opleveren. Voor veel grote appartementengebouwen geldt de lift als grote verbruiker van energie.

Belangrijk dus om te kijken hoe men bij liften energie kan besparen. Andere redenen om te besluiten de lift te gaan renoveren kunnen de gebruikersvriendelijkheid zijn, het verhogen van de veiligheid en het verlagen van de onderhoudskosten.

Liftonderhoud

Goed liftonderhoud is van belang voor de staat van de liften in het appartementengebouw. Het laten onderhouden van de lift is dan ook wettelijk verplicht. Het afsluiten van een onderhoudscontract voor liftcontrole is echter niet verplicht. Belangrijk is te kijken wat voor hun situatie het beste is. Dat geldt ook voor het bepalen van de inhoud van het onderhoudscontract. Belangrijk dus voor de VvE om zich hier goed in te verdiepen.

Spreek-luisterverbinding liften

In liften zien we steeds vaker een spreek-luisterverbinding. Hiermee kan een bewoner bij problemen, bijvoorbeeld wanneer de bewoner opgesloten zit in de lift hulp kan inroepen. Daarnaast kan er door een koppeling met internetapplicaties alles op afstand bewaakt worden. Een veilig idee!

Veiligheid liften

De lift behoort tot één van de veiligste transportmiddelen. Er kunnen echter altijd ongelukken gebeuren. Uit onderzoek blijkt echter wel dat liften, gebouwd na 1995, veiliger zijn dan oudere liften. Bij oudere liften zijn ongelukken vaak te wijten aan onvoldoende onderhoud. Ook kunnen mensen gehaast zijn en minder bereid aanwijzingen op te volgen. In ieder geval is het verstandig uw lift regelmatig te laten keuren. Hier zijn verschillende keuringsinstanties voor. Laat u als VvE hierover goed voorlichten!

Sluit
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam