Prijswinnend balkon op GEVEL 2014

Het ultradunne Hi-Con balkon dat de Betonprijs 2013 heeft gewonnen in de categorie woningbouw, is te zien op GEVEL 2014 van 22 tot en met 24 januari in Ahoy Rotterdam.

Gepubliceerd: 16 januari 2014

De betonprijs wordt elke twee jaar uitgereikt op initiatief van de Betonvereniging om projecten te belonen die het materiaal beton op een bijzondere manier hebben toegepast. De producent Hi-Con heeft de prijs gewonnen met de toepassing van ultradunne balkons in het project Huize het Oosten in Bilthoven.

Extra leefruimte

De ultradunne Hi-Con balkons zijn gemaakt van Compact Reinforced Composite (ultra hogesterktebeton). Ze zijn slechts 60 tot 80 mm dik, waardoor extra grote uitkragingen mogelijk zijn (groter dan 2500 mm). Bewoners genieten hierdoor van extra leefruimte en meer wooncomfort.

Gewichtsbesparing

Het lage gewicht van de balkons zorgt voor een aanzienlijke besparing op de constructie van een bouwwerk. Hierdoor wordt uniek design bereikbaar voor elk nieuwbouw- of renovatieproject, wat het aanzien van de woningbouw fundamenteel kan veranderen.

GEVEL 2014

Het winnende Hi-Con balkon is te zien op de beurs GEVEL 2014 van 22 tot en met 24 januari in Ahoy Rotterdam. Bruil staat samen met Hi-Con Nederland op deze beurs en toont de esthetische en constructieve mogelijkheden van ultradunne gevelelementen, trappen en balkons (stand D077, Innovatieplein).

Over Hi-Con Nederland

Hi-Con Nederland is een onafhankelijke onderneming, opgericht door Hi-Con Denemarken in samenwerking met Bruil prefab. Door de jarenlange ervaring met ultra hogesterktebeton én complexe prefab projecten te bundelen ontstaan innovatieve betonoplossingen in termen van duurzaamheid, sterkte en esthetiek.

Meer informatie: www.gevel-online.nl (GEVEL 2014) of www.hi-con.dk (Hi-Con).

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.