..........
shadow_fix
Home / beheer-bestuur /

administratie

Een belangrijke taak van het bestuur van een VvE is het bijhouden van de financiële administratie van de vereniging. Dit financieel beheer is een veelomvattende taak, alle inkomende en uitgaande bedragen dienen overzichtelijk geadministreerd te worden.

Het is bijvoorbeeld noodzakelijk om direct te administreren om zo eventuele wanbetalers snel te kunnen signaleren. Door bij een betalingsachterstand gelijk actie te ondernemen, kunnen grote problemen voorkomen worden.

Financiële administratie

Elke Vereniging van Eigenaren is verplicht een administratie bij te houden van de financiën binnen een VvE. De financiële administratie moet bijgewerkt worden en daarnaast moeten facturen ingeboekt en betaald worden. Zo moeten onder meer de servicekosten maandelijks geïnd worden. Ook moet er een begroting gemaakt worden en moeten jaarstukken als de balans en verlies- en winstrekening aan de leden van de VvE gepresenteerd worden. Dit kan een tijdrovende en ingewikkelde klus zijn, zeker wanneer het om een grotere VvE gaat.

Financieel beheer

Het is mogelijk om het financiële beleid van de VvE door een professionele partij te laten verzorgen. Er bestaan verschillende beheerkantoren die hier gespecialiseerd in zijn. Een administratiekantoor kan de diverse taken verrichten: de dagelijkse financiële administratie van de VvE verzorgen, het betalen van facturen, het opstellen van een begroting, het beheren van de bankrekeningen van de VvE en het incasseren van de servicekosten.

Hulpprogramma's financiën

Als VvE hoeft u echter niet de hele financiële administratie uit handen te geven. Het is ook mogelijk om met een administratief programma of webdienst zelf uw financiële administratie te verzorgen. Het voordeel van een webdienst is dat u vanaf iedere locatie kunt inloggen en zo altijd (veilig) kunt werken aan de VvE-administratie. Iedere penningmeester kan zo zelf het financiële beheer van de vereniging verzorgen.

Sluit
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam