..........
shadow_fix
Home / beheer-bestuur /

bestuur

Het bestuur van een VvE kan gesplitst worden in een aantal organen. Hiervan is de vergadering van eigenaren het belangrijkste orgaan binnen de VvE. Binnen deze vergadering komen de appartementseigenaren samen en worden er besluiten genomen aangaande het appartementengebouw en het beleid van de VvE.

De vergadering benoemt verder het bestuur van de VvE. Daarnaast kan de vergadering ook het bestuur schorsen of ontslaan.

Voorzitter VvE

In het bestuur van de VvE speelt de voorzitter een belangrijke rol. De voorzitter zit de vergadering van eigenaars voor. Tevens is de voorzitter het eerste aanspreekpunt voor de leden en eventueel de beheerder van de VvE. Daarnaast is de voorzitter van de VvE bevoegd om namens de VvE opdrachten te ondertekenen.

Bestuur VvE

Het bestuur van een VvE heeft een uitvoerende rol. De vergadering benoemt het bestuur voor onbepaalde tijd en alleen de vergadering kan dan ook het bestuur van haar functie ontslaan. Het bestuur van de VvE heeft diverse taken. Zo zijn zij verantwoordelijk voor het uitschrijven en notuleren van de vergadering. Daarnaast dienen zij zorg te dragen voor het uitvoeren van besluiten die op de vergadering genomen zijn. Ook het beheren van de financiën, het samenstellen van een begroting en het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Als het bestuur van de VvE uit drie of meer personen bestaat, benoemt het VvE-bestuur een voorzitter, secretaris en penningmeester. Deze zullen zorgdragen voor het VvE-bestuur.

Sluit
Bestuurlijk VvE

Bestuurlijk VvE

bestuur - 19 October 2018
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam