..........
shadow_fix
Home / beheer-bestuur /

ongedierte

De waarde van appartementen en appartementengebouwen kan flink worden aangetast door ongedierte. Niet alleen door het ongemak, maar ongedierte kan ook daadwerkelijk schade toebrengen aan de constructie van het gebouw en zelfs de gezondheid van de bewoners.

Zo kunnen houtworm, schimmels en houtkevers de fundering danig aantasten. Ook bij ratten en muizen is dit een reëel gevaar. Daarnaast kunnen de laatste twee ook ziektes overbrengen.

Plaatsen waar veel mensen dicht bij elkaar leven, zoals een appartementengebouw, hebben een enorme aantrekkingskracht op ongedierte. Hier is namelijk altijd beschutting en voedsel te vinden. De overlast van ongedierte lijkt zelfs steeds groter te worden. Bij het voorkomen van besmetting en schade door plaagdieren speelt de VvE dan ook een steeds grotere rol.

Aanpakken ongedierte

Reden genoeg dus voor de VvE om het appartementengebouw te beschermen tegen ongedierte. Er zijn diverse bedrijven gespecialiseerd in het bestrijden van ongedierte. Wanneer u kijkt bij ‘Vind lokale vakman’ vindt u een overzicht van deze bedrijven bij u in de buurt. Een appartementengebouw kan namelijk bijna compleet stilgelegd worden door ongedierte. Belangrijk dus voor de VvE om tijdig professionals in te schakelen.

VvE verantwoordelijk bestrijden ongedierte

Het is om meerdere redenen voor de VvE belangrijk om vroegtijdig in actie te komen bij overlast van ongedierte. Zo is de VvE verantwoordelijk en kan zij aansprakelijk gesteld worden. Belangrijk dus om niet in gebreke te blijven bij bestrijden en voorkoming van ongedierte. Een veelgebruikte methode om ongedierte te bestrijden, zeker bij appartementengebouwen is Integrated Pest Management systeem, ofwel IPM. Dit systeem richt zich op het duurzaam beheersen van plaagdieren in ruimtes én tevens het terugdringen van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Er wordt gekeken hoe en waar ongedierte binnendringt en naar het mogelijke gezondheidsrisico. Op basis hiervan volgt dan een advies aan, in het geval van appartementengebouwen, de VvE.

Sluit
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam