..........
shadow_fix
Home / financieel /

onderhoudscontract

Het onderhoud van het appartementengebouw is één van de belangrijkste taken van de VvE. Het op tijd (laten) onderhouden van het gebouw is belangrijk om het appartementengebouw zijn waarde te laten behouden.

Zo komen vochtproblemen en lekkages veel voor in gemeenschappelijke ruimten. Dit kan onnodig hoge kosten met zich mee brengen.

Onderhoud

Aangaande het onderhoud zal de VvE zich de volgende vragen stellen: wanneer moet het onderhoud plaatsvinden? Wat zal het onderhoud gaan kosten? Hoe moeten het onderhoud plaatsvinden? Hieruit blijkt ook direct het belang van een goede planning. Daarom zijn VvE’s ook verplicht een meerjarenonderhoudsplanning (MJOP) te maken. Zo kan achterstallig onderhoud voorkomen worden. Achterstallig onderhoud brengt namelijk uiteindelijk veel meer schade en dus ook hogere kosten met zich mee.

Kosten onderhoud

Door middel van een MJOP kunt u binnen de VvE eenvoudig bepalen welk onderdeel van het appartementengebouw wanneer onderhoud behoeft. Vervolgens kan de VvE in één oogopslag zien hoeveel geld er nodig zal zijn en zo heeft u de kosten per jaar inzichtelijk. Zo voorkomt u dat u met uw VvE voor onverwachte uitgaven komt te staan.

Onderhoudsplan

Wanneer u een MJOP gaat opstellen om het benodigde onderhoud inzichtelijk te krijgen, zal er eerst een bouwkundige inspectie moeten plaatsvinden. De uitkomst van deze inspectie ligt ten grondslag aan het MJOP. Bij een dergelijke bouwkundige inspectie worden zaken als het schilderwerk, de kozijnen, het glaswerk, het dak en de regenpijp gecontroleerd. Het onderhoud kan verdeeld worden in jaarlijks onderhoud en groot onderhoud. Onder jaarlijks onderhoud wordt bijvoorbeeld de controle van rookmelders en verlichting verstaan. Schilderwerk valt weer onder groot onderhoud.

Sluit
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam