..........
shadow_fix
Home / ruwbouw /

balkon

De balkons van uw appartementengebouw worden blootgesteld aan diverse weersomstandigheden. Hierdoor kan uw balkon flink gaan slijten. Balkonrenovatie en goed onderhoud van het balkon staan dan ook vaak op het lijstje van een VvE.

Maar waar moet de VvE rekening mee houden als het om het balkon gaat?

Balkonbeglazing

Als u het hele jaar door buiten wilt zitten, is balkonbeglazing een echte uitkomst. Met beglazing kunt u op uw balkon zitten zonder gehinderd te worden door wind en water. Daarnaast werkt beglazing geluidswerend en gaat er ook nog eens minder energie verloren vanuit het appartement zelf. Balkonbeglazing is toe te passen in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Een ideale oplossing om het hele jaar buiten op uw balkon te kunnen zitten.

Hekwerk balkon

Het uiterlijk van een appartementengebouw kan door een mooi hekwerk enorm vooruitgaan en zelfs de waarde van de appartementen laten stijgen. Wat tegenwoordig veel gebeurt, zeker bij appartementengebouwen waar veel oudere mensen wonen. Door het ophogen van de balkon- of galerijvloeren wordt het hekwerk van het balkon lager. Het kan dan zo zijn dat het hekwerk van het balkon niet meer aan de eisen van het Bouwbesluit voldoet. In het Bouwbesluit staat beschreven hoe hoog een hekwerk op zijn minst moet zijn. Als u dus voor ophoging van uw balkon kiest, dient u rekening te houden met de renovatie of vervanging van de hekwerken. Belangrijk om te weten dus voor de VvE.

Veiligheid balkon

Bij een balkon staat veiligheid uiteraard bovenaan. De ankers, moeren en ringen moeten uiteraard goed zijn. Daarnaast voorkomt roestvast staal lelijke roestplekken aan de balkons of gevels. Duurzaamheid is het sleutelwoord bij het renoveren van een balkon. Dat geldt voor het hekwerk, maar ook de wijze van montage.

Sluit
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam