..........
shadow_fix
Home / ruwbouw /

dak

Om de levensduur van uw dak te verlengen, is goed onderhoud noodzakelijk. Dat begint met een goede controle van de dakbedekking. Want een klein probleem kan uiteindelijk uitgroeien tot een lekkage en dus een grote schade.

Een VvE kan bedrijven aanstellen om het complete dakonderhoud op zich te laten nemen. Zo hebt u hier als VvE geen omkijken meer naar. Bijkomend voordeel is dat u garanties hebt dat er geen lekkages zullen ontstaan. Bovendien weet u wat de kosten zijn en dat het dak altijd in een optimale conditie is.

Dakonderhoud

Er zijn diverse typen onderhoud voor het dak mogelijk. Zo kan het zijn dat het dak vervangen of gesloopt moet worden. Maar schoonmaken of repareren behoort ook tot de mogelijkheden. Wat er nodig is tijdens het onderhoud van het dak hangt voornamelijk af van de staat van het dak.

Inspectie dak

Wanneer u een bedrijf een dakinspectie laat uitvoeren wordt het dak niet alleen visueel geïnspecteerd, maar worden er ook gelijk verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw dak snel sterk vervuild. Dan kan het nodig zijn meerdere keren per jaar de afvoeren of goten te reinigen. Wanneer uw appartementencomplex zich in een boomrijke omgeving bevindt, moet er minstens twee keer per jaar onderhoud worden uitgevoerd. De beste periode hiervoor is net voor de winter en net voor de zomer. Als uw appartementencomplex op een locatie met weinig bomen is gesitueerd, is één keer per jaar onderhoud voldoende. Bij voorkeur voor de winter. Op deze manier kan de verwachte levensduur van een dakbedekkingssysteem ook daadwerkelijk worden bereikt.

Lekkage dak

Lekkage van het dak brengt vaak hoge kosten met zich mee voor de VvE. Wanneer u uw dak door vakmensen laat aanleggen mag u er van uit gaan dat uw dak zeker 10 jaar waterdicht is. Als een dak perfect is aangelegd, zal deze niet gaan lekken.

Sluit
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam