..........
shadow_fix
Home / ruwbouw /

galerij

De galerij heeft als belangrijk onderdeel van een appartementengebouw veel te verduren. Als de constructie van de galerij niet goed onder het afschot is aangelegd kan bijvoorbeeld stilstaand regenwater bijvoorbeeld in de ondergrond trekken.

Een goede afwerking is daarom belangrijk. Weersinvloeden kunnen verder lekkages of scheurvorming veroorzaken. Dit kan bijvoorbeeld komen door een slechte constructie of aantasting van het beton. Verder kunnen door slijtage ook onveilige situatie met de galerij of het balkonhek.

Vloer galerij

Als basis voor de galerijvloer wordt meestal een cementvloer gebruikt. Belangrijk is echter om vervolgens de vloer in de galerij nog goed af te werken. Weersinvloeden als vorst, maar ook zonlicht kunnen namelijk een negatieve uitwerking hebben op de vloer in de galerij. Belangrijk is verder dat de vloer antislip is. Een bestaande vloer kan door een bestaande behandeling antislip gemaakt worden. Hierdoor is een natte galerijvloer niet glad, maar juist stroef. De coating van de antislipvloer heeft namelijk een ruwe bovenkant waardoor de kans op uitglijden en vallen kleiner wordt. Belangrijk om te weten dus voor de VvE.

Galerijhek

Wanneer een appartementengebouw gerenoveerd wordt, is een galerijhek één van de eerste zaken die aangepakt wordt. Een nieuw galerijhek geeft het gebouw een compleet andere uitstraling. Er zijn diverse soorten en materialen hekken waaruit men de keuze heeft: paneelhekken, lamellenhekken, plankhekken of spijlenhekken. Tevens zien we tegenwoordig vaak dat een galerij vaak wordt afgewerkt met wind- of privacyschermen.

Nette galerij

Een galerij die er netjes uit ziet, zal eerder door de bewoners ook netjes worden gehouden. Wat goed werkt is de galerij aan te kleden met planten of kunstobjecten. Dit is niet alleen mooi, maar het nodigt ook om de galerij ook netjes te houden. Verder is het natuurlijk belangrijk om papier- en afvalbakken te plaatsen op de galerij. Als VvE kunt u hier het goede voorbeeld geven.

Sluit
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam