..........
shadow_fix
Home / ruwbouw /

gevel

De gevel van een appartementengebouw is een bepalende factor voor het appartementengebouw. Het metselwerk kan er echter na verloop van tijd grauw uit gaan zien. Luchtvervuiling of graffiti kan de oorzaak zijn van het feit dat de gevel vervuild is.

Een oplossing voor de VvE om de gevel weer te herstellen is gevelreiniging. Met reiniging van de gevel ziet je gebouw er weer fris en als nieuw uit. In sommige gevallen wordt een gevel slechts plaatselijk gereinigd. Bijvoorbeeld in het geval van een aanbouw of door een uitslaande brand.

Gevelbekleding

Naast reiniging van de gevel wordt ook gevelbekleding veelvuldig toegepast. Gevelbekleding gebeurt voornamelijk in de vorm van pleisterwerk, beplating of houtwerk. We zien gevelbekleding steeds populairder worden. Vooral wanneer oude gevel gerenoveerd of juist verborgen moeten worden. Gevelbekleding heeft verschillende voordelen: het is brandveilig, vergt minimaal onderhoud en isoleert de buitengevel op een goede wijze. Dit zou dus een goede optie voor de VvE kunnen zijn.

Gevelisolatie

Een goed geïsoleerde gevel levert je een flinke energiebesparing op, maar ook meer wooncomfort. Gevelisolatie is echter wel een flinke investering voor een VvE. Toch kun je deze al snel terugverdienen. We kennen in principe drie vormen gevelisolatie: spouwmuurisolatie, binnenisolatie en buitenisolatie. Welk type isolatie het beste is voor uw gevel, is afhankelijk van het bouwjaar van uw appartementengebouw. Over het algemeen zijn panden van vóór 1930 slecht geïsoleerd en bevatten ze ook geen spouwmuren. In dat geval is alleen binnen- of buitenisolatie mogelijk. In gebouwen van rond 1950 zit vaak wel een spouwmuur. Deze hebben echter weinig tot geen isolatiemateriaal. Bij panden gebouwd vanaf 1975 zijn spouwmuren vaak standaard en is er meestal ook een vorm van (eenvoudige) isolatie aanwezig. Het isoleren van de gevel verhoogt bovendien het comfort van het gebouw en de appartementen. Dit komt doordat de muren minder kou afgeven. Ook hebt u minder geluidsoverlast van buiten naar binnen.

Sluit
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam