GASDETECTIE SYSTEMEN

ExcelTech is dealer van Oppermann Gasdetectiesystemen. Een gerenommeerd product dat zich in honderden garage heeft bewezen. Zeer interessant bij renovatie!
LEES VERDER

Gasdetectiesystemen (CO-LPG / CH4 / NOx)

ExcelTech B.V. is leverancier van toonaangevende gasdetectiesystemen en dealer van Oppermann Regelgeräte.

Oppermann gasdetectiesystemen hebben zich ruimschoots bewezen in onder andere de parkeergaragebranche en zijn in honderden garages geïnstalleerd! Wij hebben alle technische knowhow en tools in huis om dit A-product vakkundig en conform regelgeving te installeren.


Gasdetectiesystemen en onderdelen

Gascentrale TGU-BMS 2.6 / TGU-KM 3.6
Uitvoering met webapplicatie
Uitvoering i.c.m. luchtvochtigheid sensoren
Beheer Op Afstand (BOA) middels PC

CO sensoren (Koolmonoxide)
LPG sensoren (gas)
NOx sensoren (stikstofdioxide – NO, NO2)
CH4 sensoren (aardgas)

Sensorbehuizing in aluminium of kunststof
Beschermbeugels RVS vandaalresistent

LUTO’s 24 Volt (tekstarmaturen)
LUTO’s 220 Volt (tekstarmaturen)
Slowwhoops & flitslichten
UPS (Noodvoeding)
 

Waarom ExcelTech-gasdetectie

A-kwaliteit producten
Voldoen aan de NEN2443
Bewezen in honderden garages
Robuuste uitvoering
Eenvoudige bediening
Secure metingen
Beheer op afstand mogelijk
Energiezuinige LED LUTO’s


Lees meer over gasdetectiesystemen van ExcelTech B.V.

 

CO-LPG Centrale
De Oppermann TGU-BMS 2.6 en de TGU-KM 3.6 zijn de meest toegepaste centrales in de parkeergaragebranche. Afhankelijk van de grote van een systeem en daarmee de hoeveelheid sensoren, dan wel de keus voor beheer op afstand (BOA) en luchtvochtigheid meting, wordt een keus in centrale gemaakt. Bij meerdere zones of parkeerlagen is een uitbreiding middels slave module mogelijk waardoor een ruime variatie in metingen mogelijk is en daarmee aansturing van de ventilatie-installatie, al dan niet in zones.

Wanneer ExcelTech eveneens de (RWA) ventilatie-installatie levert bouwen wij de gasdetectiecentrale in de schakel- besturingskast van de ventilatie-installatie. Hierdoor worden beide systemen mooi geïntegreerd wat de onderlinge werking optimaliseert.


BOA-Beheer Op Afstand
Middels de Web based applicatie is het mogelijk om de gasdetectiecentrale op afstand te beheren middels PC of laptop. Hiervoor is een vaste internet lijn benodigd. Een andere mogelijkheid is dat door ExcelTech een router wordt geplaatst met een data-abonnement die in de jaarlijkse onderhoudskosten verrekend is.

Door het benaderen op afstand is het mogelijk om bijvoorbeeld bij een storing in een sensor, waardoor een alarm gegenereerd wordt (LUTO’s aan) of de ventilatie-installatie verhoogd draait, de sensor van afstand uit te programmeren. Hierdoor valt het alarm af, of valt ventilatie terug in laagtoeren (energie besparend!) en kan op een gunstiger tijdstip (kosten besparend) de storing verholpen worden.


CO detectie sensoren
Koolmonoxide (CO) is een toxisch gas. Concentraties, die bepaald zijn als grenswaarden, moeten worden bewaakt in de garage. De maximale concentraties hebben betrekking op de verblijfsduur van personen in de ruimte en zijn afgeleid van de zogenaamde ‘MAC-waarde’. Voor CO is dat 120 ppm bij een verblijfsduur van maximaal een half uur. De CO-detectoren dienen op een hoogte van 1,50 meter boven de vloer geplaatst te worden. Deze hoogte wordt beschouwd als ademzone van personen. De detectoren mogen een maximaal vloeroppervlak van 400 m² bewaken.


LPG detectie sensoren
Anders dan bij de bewaking van koolmonoxide, waar een achtergrondconcentratie bijna onvermijdelijk is, mag er in een parkeergarage geen LPG voorkomen. LPG is namelijk een explosief gas dat zwaarder is dan lucht. Bij een concentratie hoger dan 10% van de explosiegrens moet er direct maximaal worden geventileerd en zo nodig (en zonder tijdvertraging) worden ontruimd middels het ontruimingsalarm. De LPG detectoren dienen zonodig te worden geplaatst op een hoogte van 0,15 meter boven de vloer en mogen een maximaal vloeroppervlak van 400 m² bewaken.

Tegenwoordig worden de adresseerbare systemen met MOD-bus sensoren uitgevoerd. De oude conventionele en LON sensoren van Oppermann (veelal toegepast met Honeywell regelaar) zijn eveneens nog leverbaar en te bestellen bij ExcelTech.


Ontruimingsinstallatie
Bij overschrijding van de CO of LPG alarmgrenswaarde worden de transparantarmaturen, slowwhoops en flitslichten aangestuurd door de gasdetectie centrale. Deze signalen moeten overal in de garage duidelijk waarneembaar te zijn.

 

Vervangingsmarkt CO-LPG detectie
De CO-LPG gasdetectiesystemen van ExcelTech zijn eveneens uitstekend toepasbaar bij renovatieprojecten, de vervangingsmarkt. Vanwege de MOD-bus techniek is het mogelijk om de CO-LPG sensorsets op diverse manieren te bekabelen.

De bekabeling kan middels een lus gelegd worden langs alle sensoren, alle sensorensets kunnen separaat bekabeld worden, evenals een combinatie van lus & separaat bekabelen is mogelijk. Bij renovatie projecten is dit veelal een groot voordeel daar de bestaande bekabeling (2*2*0,8mm2 twisted pair, afgeschermd) hergebruikt kan worden.

Onderhoud aan gasdetectie 'derden'
Is het mogelijk om onderhoud te verrichten aan gasdetectiesystemen van 'derden'? Een vraag die vaak voorbij komt. Ja dat is mogelijk, maar niet in alle gevallen! Door onze jarenlange kennis en diverse kalibratie-tools kunnen wij aan vele soroten gasdetectiesystemen in parkeergarages en ketelhuizen onderhoud verrichten. Echter er zijn diverse gesloten systemen op de markt waardoor u te allen tijde 'veroordeeld bent' onderhoud te doen met de
leverancier/fabrikant van dat product! ExcelTech werkt met, en levert een, zogezegd 'Open Source systeem'. Dit houdt in dat u ook bij andere specialistische partijen het onderhoud kan laten uitvoeren. Wel zo transparant.


Gasdetectiesystemen van derden waaraan wij onderhoudverrichten zijn onder andere;

- Draeger
- MSA
- HCPS
- Notra
- Rucon Ventilatoren
- SystemAir
- Novenco
- Colt
- Brakel Atmos
- Imbema
- Van Mourik
- Climate Control
- BarcolAir
- Geveke

Met de gasdetectiesystemen van ExcelTech kunt u alle kanten uit.
Wij stellen met plezier een nette en concurrerende offerte op.
Ingeval van vragen, neem gerust contact met op.


Lees meer hierover op onze site

 

 

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties
ExcelTech
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen
Dit artikel is verwijderd

De pagina die u zoekt is door de auteur verwijderd en niet langer beschikbaar. U kunt mogelijk gerelateerde informatie vinden in andere artikelen van ExcelTech.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.