NOODVERLICHTING

ExcelTech levert, installeert en onderhoud vakkundig nood- en vluchtwegverlichting in uw parkeergarage en/of appartementencomplex/galerij.
LEES VERDER

NOOD- & VLUCHTWEGVERLICHTING


ExcelTech is leverancier van hoogwaardige nood- en vluchtwegverlichting.

Wat is noodverlichting?
De verlichting die gevoed wordt door een onafhankelijke, eigen, energievoorziening, die niet de standaard verlichting van voeding voorziet. Wanneer de spanning wegvalt in een gebouw zal de noodverlichting oplichten of deze zal blijven branden, zodoende kan men veilig vluchten.

Soorten noodverlichting
Vluchtwegverlichting
Vluchtwegaanduiding
Anti-paniekverlichting
Verlichting van werkplekken met een verhoogd risico
Noodverlichting specialisten

Wij beschikken over specialisten die de jaarlijkse onderhouds- en controle werkzaamheden vakkundig en bekwaam voor u uitvoeren. Veelal voeren wij deze werkzaamheden gelijktijdig uit met de jaarlijkse controle aan de ventilatie- en gasdetectiesystemen, brandmeldinstallatie en de (overige) brandpreventiemiddelen.

Defecten & types
Bij defecten proberen wij altijd een zelfde product(stijl) terug te plaatsen. Dit is echter niet altijd meer mogelijk daar de oudere armaturen niet meer ondersteund/ gefabriceerd worden. Alleen al in Nederland zijn er circa 100 fabrikanten, ieder met z’n eigen type. In totaliteit zijn er circa 17 miljoen noodverlichtingscomponenten geplaatst in heel Nederland.

Is noodverlichting verplicht?
Ja, het is verplicht om noodverlichting te hebben, dit is onder andere vastgelegd in de Arbowet en het Bouwbesluit.

Is het onderhoud verplicht?
Dit is verplicht om de veiligheid te kunnen garanderen zodat personen bij calamiteiten veilig de weg naar buiten kunnen vinden. Hierbij wordt er van uit gegaan dat door een vakbekwaam persoon de verlichting en toebehoren jaarlijks gecontroleerd worden.

Wat wordt onderhouden?
Visuele controle compleetheid
Visuele controle beschadigingen
Autonomie test v/d batterij
Werking v/d lichtbron
Schakeling van normaal- naar noodfunctie


Duur van het onderhoudscontract?
Dat kan 1 jaar zijn, maar aan te raden is minimaal 4 jaar. Dit heeft met de vervangingen te maken van o.a. accupakketten die om de 4 jaar preventief vervangen moeten worden.


Krijg ik een rapport na onderhoud?
Ja. Het is verplicht om een rapportage op te stellen zodat bewezen kan worden dat u er alles aan heeft gedaan om de vluchtveiligheid te waarborgen.

Verschil in regels voor pictogrammen?
Ja, dit komt door verandering van het bouwbesluit. In oude gebouwen mogen nog de oude pictogrammen gebruikt en vervangen worden (NEN6088), in nieuwe gebouwen mag dit niet meer (NEN3011).

Verschil in LED en TL?
Ja, aanzienlijk. De LED verlichting verbruikt minder stroom dan de oude conventionele TL buisjes. LED verlichting moet, afhankelijk van fabricaat, om de 5 a 10 jaar vervangen worden. De TL buisjes moeten ieder jaar vervangen worden.

Voordelen LED t.o.v. TL
LED gaat langer mee,
LED is energiezuiniger
LED niet jaarlijks 'TL' vervangen

 

Wij helpen u graag verder met het verduurzamen van uw oude TL verlichting naar energiezuinige LED!

Lees hier meer...

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties
ExcelTech
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen
Dit artikel is verwijderd

De pagina die u zoekt is door de auteur verwijderd en niet langer beschikbaar. U kunt mogelijk gerelateerde informatie vinden in andere artikelen van ExcelTech.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.