Balansventilatie met WTW

Dankzij het los meegeleverde montageframe kenmerkt de HRC-15 van Orcon zich als meest eenvoudig te installeren WTW ventilatiesysteem.
LEES VERDER

Installatiegemak met de nieuwe HRC-15 balansventilator met WTW

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van balansventilatie met warmteterugwinning: de HRC-15 balansventilator van Orcon. Een balansventilatiesysteem zorgt voor een automatische aan- en afzuiging van lucht. Deze manier van ventileren zorgt voor het meest optimale binnenklimaat. De meeste balansventilatiesystemen zijn voorzien van warmteterugwinning (WTW). Bij ventilatie met WTW wordt koude toegevoerde buitenlucht verwarmd met de warme afgevoerde binnenlucht zodat er minder warmte verloren gaat. Dit is dan ook de meest energiezuinige manier van ventileren.

Dankzij het los meegeleverde montageframe kenmerkt de HRC-15 van Orcon zich als meest eenvoudig te installeren WTW ventilatiesysteem. Het losse montageframe is eenvoudig aan de wand te monteren waarna het lichtgewicht toestel erin geplaatst wordt. De draaibare EPP aansluitblokken zorgen voor extra installatiegemak en daarmee is de HRC te configureren als links én rechts toestel. Daarnaast wordt door het uitgekiende ontwerp kruising van de kanalen voorkomen.

 

Automatische sturing op temperatuur, vocht en CO2

De HRC is standaard voorzien van 4 temperatuursensoren en een ingebouwde vochtsensor. Deze temperatuursensoren garanderen te allen tijde comfort. De vochtsensor meet het vochtgehalte in de afgezogen lucht van keuken, badkamer en toilet. De ingebouwde vochtsensor constateert de luchtvochtigheid waardoor het toestel automatisch naar een hogere of lagere stand schakelt. Het toevoegen van CO2 sensoren geeft bewoners extra comfort. Door deze vraaggestuurde toepassing draait de HRC standaard in de lage stand en zal het toestel pas bij een stijging van de CO2 waarde in de ruimte automatisch meer gaan ventileren.

 

Slimme Constant Flow ventilatoren

De ventilatoren in de HRC die de toe- en afvoerlucht regelen zijn energiezuinige Constant Flow (CF) ventilatoren. Constant Flow (CF) wil zeggen dat de ventilator zelf zijn juiste toerental kiest. De ventilator gaat, indien nodig, harder of zachter draaien om zijn ingestelde luchthoeveelheid te behalen. Op deze manier is het de luchtvolume altijd in balans en wordt het allerhoogste warmte terugwin rendement en comfort niveau gegarandeerd.

 

Intelligente bypass

De HRC is standaard voorzien van een modulerende bypass. Via een bypass kan bij warm weer de warme lucht 's nachts naar buiten, zonder de ingeblazen koele lucht op te warmen. De bypass zorgt ervoor dat de woning niet verder opwarmt in de zomer door de ruimte te voorzien van frisse gefilterde lucht. Door de modulatie wordt altijd de meest optimale temperatuur ingeblazen, de klep wordt middels een stappenmotor geregeld.

 

Eenvoudige regeling

De HRC is eenvoudig te regelen met een RF (Radiografische Frequentie) afstandsbediening. Deze RF afstandsbediening wordt meegeleverd bij de BRH uitvoeringen en is voor bewoners eenvoudig en duidelijk in gebruik. Daarnaast biedt deze afstandsbediening extra installatiegemak doordat het werkt op batterijen. Hierdoor is het aanbrengen van bekabeling overbodig. De RF afstandsbediening heeft standaard een slimme filter indicatie functie. Indien filter vervanging noodzakelijk is wordt de gebruiker gewaarschuwd middels een oranje indicatie.

 

Belangrijke kenmerken

• Thermisch rendement van 97%
• Te configureren als links én als rechts toestel
• Standaard met vochtsensor en waterslot
• Bioritme voor vorst scenario en zomer comfort scenario.
• Laag geluidsniveau dankzij zeer geluidsarme in EPP gedempte EC gelijkstroom motoren
• Intelligente ontdooicyclus op basis van vocht en temperatuurmeting.
• Filterindicatie voor het vernieuwen en reinigen van de filters
• Leverbaar met enthalpiewisselaar (vocht terugwinning)

 

Contact

Kijk voor de uitgebreide technische specificaties op www.orcon.nl of neem contact op via verkoop@orcon.nl

Volg Orcon ook op:

      

 

 

Reacties
Orcon B.V.
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen
Dit artikel is verwijderd

De pagina die u zoekt is door de auteur verwijderd en niet langer beschikbaar. U kunt mogelijk gerelateerde informatie vinden in andere artikelen van Orcon B.V..

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.