VENTILATIE SYSTEMEN

ExcelTech: Onderhoud en levering van ventilatiesystemen in parkeergarages. Dagelijkse- stuwkracht en Rook Warmte Afvoer (RWA) systemen. Uw servicepartner!
LEES VERDER

VENTILATIE SYSTEMEN

ExcelTech levert hoogwaardige A-kwaliteit en gecertificeerde ventilatoren & toebehoren
Toepassingsgebied: voornamelijk parkeergarages en bergingen.
Voor elke garage en voor elke situatie hebben wij een geschikte ventilator


Nieuwbouw, renovatie en revisieprojecten
Wij leveren en installeren voor nieuwbouw-, renovatie- en revisieprojecten allerlei soorten ventilatoren. Door onze rijke ervaring, uitgevoerde werkzaamheden in honderden parkeergarages en jarenlange relatie met wereldwijd gerenommeerde ventilator fabricanten leveren wij alleen hoogwaardige ventilatoren en toebehoren tegen een marktconforme prijs. Vrijwel alle ventilatoren zijn leverbaar door ExcelTech B.V.


Meeste toegepaste ventilatoren
Axiaal/schachtventilatoren
Stuwkrachtventilatoren
Inductieventilatoren
Dakventilatoren
Bergingsventilatoren (MUB/IRE)
Kanaalventilatoren (RK)

Waarom ExcelTech-ventilatoren?
Vanwege de complexe regelgeving in parkeergarages als het om RWA ventilatiesystemen gaat hebben wij altijd een juiste type ventilator in ons selectiesysteem. Vanwege onze kennis en kunde hebben wij ook altijd een juiste type ventilator als zijnde gelijkwaardige oplossing. In ons vakgebied gaat het niet alleen om de levering van...... Maar juist door de complexiteit van gebouwen en de te ontwerpen (Rook Warmte Afvoer) installaties worden de ventilator-selecties gemaakt in relatie tot ontwerpcriteria en direct door ons 'meegenomen' in ontwerpstukken zoals; PvE en CFD berekening. Hiermee creeeren wij direct een samenhang in de productspecificaties, ontwerp en installatie, wat uiteindelijk een groot voordeel is bij het inspecteren conform het CCV Schema.


RWA gecertificeerd
Alle door ExcelTech geleverde ventilatoren die een functie hebben en ondersteunen bij een brandbedrijf in een parkeergarage of trappenhuis zijn voorzien van de benodigde certificaten. De hittebestendige (functiebehoud) ventilatoren zijn er in diverse temepratuurklasse en voldoen aan de eisen zoals b.v. gesteld in de NEN6098.


Stuwkrachtventilatoren
De ExcelTech 'stuwers' zijn er in verschillende grote qua maatvoering en stuwkracht. WIj leveren zowel de ronde als de platte (inductie) varianten. De meeste voorkomende stuwkrachtventilatoren in parkeer- en stallingsgarages, zijn:

Stuwkracht 20 Newton
Stuwkracht 50 Newton
Stuwkracht 100 Newton

Voordelen stuwkrachtventilatie
Geringe inbouwhoogte
Grote stuwkracht
Eenvoudige montage
Voorzien van onderhoudsvrije motoren
Toeren-regelbaar
Gegalvaniseerd stalen behuizing waardoor toepasbaar in vochtige ruimtes
Veel lagere aanschaf dan de traditionele kanaalventilatiesystemen


Axiaalventilatoren
De ExcelTech axiaal-ventilatoren worden veel toegepast in parkeergarages voor het afvoeren van de verontreinigde (CO-LPG) lucht als ook voor brandventilatie. Veelal is dit een 'gecombineerde ventilator', wat wil zeggen dat deze ventilator(en) voor dagelijks gebruik op een laagtoeren draaien, maar als het moet de grote debieten aankunnen die gelden voor de afvoercapaciteit bij een brandbedrijf. De ventilatie-installatie wordt gestuurd door een CO-LPG- en een branddetectiesysteem van ExcelTech. Veelal intergreren wij deze in de schakelbesturingskast van het ventilatiesysteem die eveneens door osn wordt ontworpen, geleverd en geinstalleerd.


Dakventilatoren
Onze dakafvoerventilatoren zijn eveneens verkrijgbaar in standaard als in hittebestendige uitvoering. Vanwege voor parkeergarages er tweemaal gelijkwaardige afvoerventilatoren geinstalleerd dienen te worden plaatsen wij deze veelal op een zogenaamde 'duodakopstand'. Dit is een speciaal opmaat gemaakt dakopstand die over de daksparing van de afvoerschacht past, ingeplakt kan worden, en waar beide afvoerventialtoren naast elkaar staan opgesteld. Hierdoor is het niet nodig om een bouwkundige opstand dan wel plenumbak te vervaardigen.

Bergings- en kanaalventilatoren
In veel stallingsgarages worden de bergingen voorzien van kanaalventilatoren. De ExcelTech-kanaalventilator is hier uitermate voor geschikt en wordt veelal direct meegeleverd met de parkeergarage ventilatoren en toebehoren. Indien gewenst is het mogelijk om deze ventilatoren eveneens vanuit de schakelkast aan te sturen.


Ventilator revisie
Voor het reviseren van ventilatoren kunt u bij ExcelTech terecht, Indien nodig vervangen wij de ventilator lagers (verlageren), waaiers of flexibele verbindingen. In veel gevallen kan dit op locatie uitgevoerd worden.

 
Heeft u een nieuwe ventilator nodig of dient uw ventilator gereviseerd te worden, neem dan vrijblijvend contact met ons.


Lees meer op onze site...

 

 

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties
ExcelTech
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen
Dit artikel is verwijderd

De pagina die u zoekt is door de auteur verwijderd en niet langer beschikbaar. U kunt mogelijk gerelateerde informatie vinden in andere artikelen van ExcelTech.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.