..........
shadow_fix
Home /

tuin

Wat grotere appartementengebouwen hebben vaak een eigen stukje grond met een gemeenschappelijke tuin. Het onderhouden van het gedeelde groen kan een flinke zorg betekenen voor de VvE. Wanneer het onderhoud van de tuin teveel tijd in beslag gaat nemen, kan het in de arm nemen van een hovenier uitkomst bieden.

Een hovenier neemt de zorgen voor het tuinonderhoud over van u als VvE. U gaat een contract met de hovenier aan. Hierin wordt ook de frequentie van het onderhoud van de gemeenschappelijke tuin besproken.

Onderhoud gemeenschappelijk tuin

Het is verstandig om al bij de aanleg van de tuin rekening te houden met het onderhoud. De keuze voor de planten bepaalt namelijk al voor een groot deel hoeveel tijd de VvE kwijt zal zijn met het onderhouden van het gezamenlijke groen. In plaats van een hovenier kan het ook een optie zijn om samen met een aantal appartementseigenaren de tuin netjes te houden. Vaak zijn er genoeg mensen die hier plezier aan beleven. Blijkt dit niet het geval te zijn dan de VvE altijd nog besluiten een hovenier in te schakelen.

Groendak

Tegenwoordig zien we ook steeds meer andere type groen dan de gebruikelijke gemeenschappelijke tuin. Bijvoorbeeld een groendak of zelfs een zogenaamde ‘verticale tuin’. Bij groendak is het dak van het appartementengebouw begroeid. Hierin zijn twee typen groendaken te onderscheiden: intensieve en extensieve groendaken. Beiden met hun eigen voor- en nadelen. Bij een ‘verticale tuin’ laat men de gevel van het appartementengebouw begroeien. Voordeel hiervan is de VvE weinig onderhoud hoeft te (laten) verrichten. Alleen het waterdistributiesysteem moet regelmatig gecontroleerd worden.

Sluit
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam