..........
shadow_fix
Home / tuin /

fietsenstalling

Sinds 2003 was het voor appartementen niet langer verplicht om te beschikken over individuele (buiten)bergingen en buitenruimte. Voor eigenaren van appartementen is het echter wel van wezenlijk belang om over een individuele berging te beschikken.

Het ontbreken van een berging maakt een appartement ook minder aantrekkelijk. In 2010 zijn de regels daarom weer gewijzigd en is de aanwezigheid van buitenruimten en -bergingen weer opgenomen in het Bouwbesluit. Belangrijk dus voor de VvE om hier rekening mee te houden.

Voordelen berging appartement

Er zijn echter een flink aantal appartementen die niet over een berging beschikken. En het gebrek aan berging brengt diverse nadelen met zich mee voor het appartementengebouw en de VvE. Zo ligt de marktwaarde van de appartementen lager. Daarnaast wordt de berging door de appartementseigenaar bijvoorbeeld gebruikt om fietsen droog en veilig te stallen. Wanneer er geen berging is, worden fietsen (en andere spullen) ergens anders neergezet. Wat weer een grotere zorg voor de VvE met zich meebrengt.

Bergbox

Een oplossing voor appartementengebouwen met minder ruimte voor grote bergingen kunnen zogenaamde bergboxen zijn. Deze units zijn eenvoudig te plaatsen, hebben relatief lage bouwkosten en zijn flexibel. Een interessante optie voor VvE’s dus. In dit type individuele en beveiligde berging kan men diverse privé-spullen kwijt als fietsen, scooters, scootmobiels en zaken die wellicht minder frequent gebruikt worden. Een ander voordeel voor de VvE is dat met dit type flexibele bergruimte het aantal parkeerplaatsen vergroot kan worden. Dit komt doordat men de fiets, scooter of scootmobiel nu ergens anders neer kan zetten.

Sluit
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam