..........
shadow_fix
Home / vve /

juridisch

Het kan voorkomen dat er een juridisch conflict ontstaat tussen een VvE en een appartementseigenaar. Bijvoorbeeld wanneer een eigenaar zijn servicekosten weigert te betalen. Of wanneer tegen de wil van de VvE in een schotelantenne aan de buitenkant van zijn appartement bevestigt.

Wat kan een VvE in dergelijke gevallen ondernemen? In ieder geval is het belangrijk juridisch advies in te winnen.

Juridische regelgeving

In de wet, het toepasselijk Modelreglement, de splitsingsakte en (eventueel) het huishoudelijk reglement staat beschreven aan welke regels de eigenaren van appartementen zich moeten houden. In de splitsingsakte staan de belangrijkste regels voor de VvE, de akte is als het ware de juridische basis voor de VvE. In deze splitsingsakte wordt meestal verwezen naar het Modelreglement dat van toepassing is. Eventuele wijzigingen en aanvullingen op dit reglement wordt vermeld in de splitsingsakte. In een huishoudelijk reglement staan aanvullende regels over het gebruik van gemeenschappelijke gedeelten en zaken. Bij niet alle VvE's zal een huishoudelijk reglement in gebruik zijn.

Boete of gerechtelijke procedure

Wanneer een appartementseigenaar zich niet aan de VvE-regels houdt, is het belangrijk de regelgeving van de VvE er op na te slaan. Het is belangrijk dat de juiste 'weg' gevolgd wordt voordat er een boete wordt opgelegd of een juridische procedure gestart wordt.

Juridisch advies

Wanneer er sprake is van een conflict, is het verstandig juridisch advies in te winnen. Het is belangrijk dit te doen bij de juiste juristen, die veel kennis en ervaring hebben op het gebied van VvE's. Zij kunnen u op een gedegen manier van juridisch advies voorzien of geschillen beslechten.

Sluit
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam