Dakadvies van Gevel 5

Een onafhankelijk dakadvies- & calculatiebureau voor platte- en hellende daken. Ons doel is objectief te werken in het belang van de opdrachtgever:

Geplaatst door:

Renovatieadviezen

Een goed dakadvies begint bij een dak insnijding!


dakrenovatie
Het renoveren van daken is niet zomaar een nieuwe laag dakbedekking aanbrengen. Een gedegen onderzoek naar de bestaande situatie is een onderdeel van een goed dakadvies. Om te bepalen wat de juiste ondergrond is, of er een dampremmende laag is toegepast, of de bestaande isolatielaag niet is aangetast, op welke wijze is het dak bevestigd is het een vereiste dat er een aantal insnijdingen gemaakt worden om dit te bepalen. Gevel 5 verzorgt deze insnijdingen waarna er begonnen kan worden met de juiste advisering.

Gevel 5 let er vooral op hoeveel en de staat van de hemelwaterafvoeren, lichtkoepels/straten, randafwerking, dakontluchtingen, etc. zijn er aanwezig. Kan of moet er worden na geïsoleerd, dit alles in overleg met de opdrachtgever.

De bevindingen en conclusies en aanbevelingen (welke voldoen aan het bouwbesluit) worden door Gevel 5 in een rapport vastgelegd met een fotoreportage, een bouwfysische berekening en een windbelasting berekening welke voldoet aan: NEN 6702, 6707 en NPR 6708.

Dakinspectie en onderhoudadviezen

Dakinspectie en adviezen met als grondlegger de resterende exploitatietermijn.

dakinspectie
U als eigenaar/beheerder wordt u regelmatig geconfronteerd met terugkerende kosten voor dakonderhoud en renovatie van platte en/of hellende daken. Onverwachte gebreken of voortijdig het einde bereiken van de technische levensduur van een dak, komen vaak als onverwachte uitgaven

Veelal worden de bestande begrotingen gebaseerd op kengetallen maar missen de aansluiting met de praktijk situatie. Begrotingen van onderhoud en renovatie dienen niet alleen te zijn afgestemd op de technische behoefte van een dak. Ook de resterende exploitatie termijn van een gebouw of complex draagt bij tot afwegingen in investeringen.

Dakinspectie conform de NEN 2767 en dakadvies vragen om een duidelijk inzicht in de kwaliteit van de dakbedekking en dienen op een vakkundige wijze te worden geïnventariseerd.

Gevel 5 heeft in het traject van onderzoek, beoordeling en advisering een benadering met praktische oplossing. De uitgevoerde inspecties zijn gericht op technisch noodzakelijke maatregelen in combinatie met een resterende exploitatietermijn van een gebouw of complex. Een onderhoud- en renovatieplan draagt bij tot juiste investeringen op de onderhoudskosten van uw gebouw of complex.

Werkomschrijving en aanbesteding

Hoe vergelijkt u de aangeboden offertes?

werkomschrijving
Kiest u voor de laagste prijs of voor de juiste kwaliteit voor het te realiseren dakwerk binnen uw begroting.
Een goede technische werkomschrijving is het instrument om beide aspecten te bewaken en te beoordelen. Gevel 5 is dagelijks actief met het omzetten van dakinspectiegegevens naar een werk- of technische omschrijving waarbij heldere uitgangspunten worden gehanteerd.

Goede heldere uitgangspunten voorkomen verrassingen tijdens de uitvoering, zowel in technische als financiële zin. Gevel 5 kan het traject geheel of gedeeltelijk begeleiden, van omschrijving tot en met de eindoplevering.

Berekeningen


Een goed dak is niet vanzelfsprekend, deze moet berekend worden. En daar is kennis van daken voor nodig.

Calculatiewerk voor renovatie of nieuwbouw:

gebruiksdak
De calculatie van dakwerk, vooral bij renovatie, roept vaak een aantal vragen op.

Gevel 5 bezoekt, bij renovatie, altijd het dak voordat zij een dakcalculatie maakt!

De functie, bereikbaarheid, hoogte en de dakbedekking van het bestaande dak zijn de basisgegevens voor een juiste calculatie.

De bevestiging van het bestaande daksysteem, welke ondergrond, hoeveel hemelwaterafvoeren, lichtkoepels/-lichtstraten, randafwerking, ontluchtingen, etc. worden beoordeeld om de nieuwe opbouw van het daksysteem te bepalen.

Aan de hand van deze gegevens calculeert Gevel 5: het dakoppervlak, de strekkende meters randafwerking en het benodigd details. Neemt de prijs van alle benodigde materialen, dakafval en calculeert vervolgens de werkuren voor de dakwerkzaamheden ten behoeve uw de begroting.

Bedrijvengids Geplaatst door
Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.