Gerelateerde suggesties:

LAATSTE EDITIE

magazine nr. 2 2020

Ook de VvE-wereld voelt de gevolgen van de Corona-crisis. Simpele zaken als samenkomen voor een Algemene Ledenvergadering blijkt opeens onmogelijk te zijn. Gelukkig biedt de noodwet van eind april uitkomst op dit gebied. In deze editie leest u er meer over. Daarnaast vertelt Hilde Vink meer over problemen die VvE ondervinden met de vermindering energiebelasting.

ARCHIEF

magazine nr. 2 2020

Ook de VvE-wereld voelt de gevolgen van de Corona-crisis. Simpele zaken als samenkomen voor een Algemene Ledenvergadering blijkt opeens onmogelijk te zijn. Gelukkig biedt de noodwet van eind april uitkomst op dit gebied. In deze editie leest u er meer over. Daarnaast vertelt Hilde Vink meer over problemen die VvE ondervinden met de vermindering energiebelasting.

magazine nr. 1 2020

Samen met Hilde Vink van VvECollectieven nemen wij de komende tijd diverse besparingen onder de loep. In deze editie bespreken we het energiecontract. Verder een artikel op het optoppen van uw gebouw; wellicht een mooie manier voor uw VvE om extra kapitaal te creëren.

magazine nr. 4 2019

Sinds begin 2018 zijn VvE's verplicht een reservefonds te hebben. Het idee erachter is dat de verenigingen een spaarpotje hebben voor andere zaken dan de jaarlijkse kosten. In dit magazine gaan we hier dieper op in.

magazine nr. 3 2019

Zonne-energie wordt steeds populairder. U als appartementseigenaar wilt ook graag gebruik van maken van deze vorm van energie-opwekking. Maar u beslist niet alleen: alle leden van de VvE moeten akkoord gaan. Hoe pakt u dit aan?

magazine nr. 2 2019

Verduurzamen: in de vorige editie van ons magazine is dit onderwerp uitgebreid aan bod gekomen. Waar het toen voornamelijk over 'de theorie' ging, hebben we in dit blad een verhaal uit de praktijk. Lees het verhaal van VvE Park Boswijk.

magazine nr. 1 2019

Duurzaam wonen? Dat wil iedereen. Het is comfortabel, scheelt in de maandlasten (energieverbruik) en – last but not least –het is goed voor ons milieu. We kwamen erachter dat dit soort vragen bij veel verenigingen spelen.

magazine nr. 6 2018

De meeste lifteigenaren kennen het wel: in de lift staat groot de melding: 'Bij brand geen lift!". Maar is zo'n voorschrift nog te handhaven als we de groeiende vergrijzing en toenemende vergrijzing in ogenschouw nemen? Daarnaast leest u in dit magazine meer over wat de AVG voor uw VvE inhoudt en vindt u een uitgebreid artikel over de kostenverdeling binnen een VvE.

magazine nr. 5 2018

We helpen VvE's graag met verduurzamingsmaatregelen, subsidie-aanvragen en bieden we ook de mogelijkheid diverse gratis scans uit te laten voeren, zoals een scan van het liftonderhoudscontract of een lichtadvies.

magazine nr. 4 2018

In deze editie van Appartement & Eigenaar bieden wij de helpende hand en belichten we 'de menselijke kant' vanuit diverse hoeken: wat doe je als een eigenaar zijn servicekosten niet betaald? Wie doet wat binnen de VvE? Hoe ga je om met geluidsoverlast van je buren? Hoe zorg je dat er binnen de VvE beter gecommuniceerd wordt en hoe verbetert de VvE zelf de communicatie?

magazine nr. 3 2018

Wat betekent 'van het gas af' concreet voor jouw VvE? Mag of kan je nog wel een cv-ketel op gas kopen over 5 jaar? Wordt stroom zo duur dat we allemaal wel aan de zonnepanelen moeten? En misschien nog wel de belangrijkste vraag: wie gaat het allemaal betalen?

magazine nr. 2 2018

Iedereen in Nederland roept het, maar hoe gaan we dat dan regelen binnen een VvE? Juist bij een VvE zijn er zo veel meer uitdagingen dan alleen maar los van het gas. In deze uitgave geven we enkele opties en handvaten hoe je stapsgewijs ook in VvE's langzaam los van het gas kunt gaan.

magazine nr. 1 2018

Vanuit Appartement & Eigenaar willen wij VvE's graag attenderen op de mogelijkheden om méér te doen met hetzelfde geld. Zo vind je in deze uitgave onder andere weer een stuk omtrent het investeren in gebouw- verbeteringen zonder dat de maandlasten omhoog gaan.