Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

LAATSTE EDITIE

magazine nr. 3 2019

Zonne-energie wordt steeds populairder. U als appartementseigenaar wilt ook graag gebruik van maken van deze vorm van energie-opwekking. Maar u beslist niet alleen: alle leden van de VvE moeten akkoord gaan. Hoe pakt u dit aan?

ARCHIEF

magazine nr. 3 2019

Zonne-energie wordt steeds populairder. U als appartementseigenaar wilt ook graag gebruik van maken van deze vorm van energie-opwekking. Maar u beslist niet alleen: alle leden van de VvE moeten akkoord gaan. Hoe pakt u dit aan?

magazine nr. 2 2019

Verduurzamen: in de vorige editie van ons magazine is dit onderwerp uitgebreid aan bod gekomen. Waar het toen voornamelijk over 'de theorie' ging, hebben we in dit blad een verhaal uit de praktijk. Lees het verhaal van VvE Park Boswijk.

magazine nr. 1 2019

Duurzaam wonen? Dat wil iedereen. Het is comfortabel, scheelt in de maandlasten (energieverbruik) en – last but not least –het is goed voor ons milieu. We kwamen erachter dat dit soort vragen bij veel verenigingen spelen.

magazine nr. 6 2018

De meeste lifteigenaren kennen het wel: in de lift staat groot de melding: 'Bij brand geen lift!". Maar is zo'n voorschrift nog te handhaven als we de groeiende vergrijzing en toenemende vergrijzing in ogenschouw nemen? Daarnaast leest u in dit magazine meer over wat de AVG voor uw VvE inhoudt en vindt u een uitgebreid artikel over de kostenverdeling binnen een VvE.

magazine nr. 5 2018

We helpen VvE's graag met verduurzamingsmaatregelen, subsidie-aanvragen en bieden we ook de mogelijkheid diverse gratis scans uit te laten voeren, zoals een scan van het liftonderhoudscontract of een lichtadvies.

magazine nr. 4 2018

In deze editie van Appartement & Eigenaar bieden wij de helpende hand en belichten we 'de menselijke kant' vanuit diverse hoeken: wat doe je als een eigenaar zijn servicekosten niet betaald? Wie doet wat binnen de VvE? Hoe ga je om met geluidsoverlast van je buren? Hoe zorg je dat er binnen de VvE beter gecommuniceerd wordt en hoe verbetert de VvE zelf de communicatie?

magazine nr. 3 2018

Wat betekent 'van het gas af' concreet voor jouw VvE? Mag of kan je nog wel een cv-ketel op gas kopen over 5 jaar? Wordt stroom zo duur dat we allemaal wel aan de zonnepanelen moeten? En misschien nog wel de belangrijkste vraag: wie gaat het allemaal betalen?

magazine nr. 2 2018

Iedereen in Nederland roept het, maar hoe gaan we dat dan regelen binnen een VvE? Juist bij een VvE zijn er zo veel meer uitdagingen dan alleen maar los van het gas. In deze uitgave geven we enkele opties en handvaten hoe je stapsgewijs ook in VvE's langzaam los van het gas kunt gaan.

magazine nr. 1 2018

Vanuit Appartement & Eigenaar willen wij VvE's graag attenderen op de mogelijkheden om méér te doen met hetzelfde geld. Zo vind je in deze uitgave onder andere weer een stuk omtrent het investeren in gebouw- verbeteringen zonder dat de maandlasten omhoog gaan.

magazine nr. 6 2017

Het regent harder, vaker, langer, heviger. En daar moeten we met zijn allen op voorbereid zijn. Er worden allerlei initiatieven ontplooid om te zorgen dat overtollig hemelwater wordt opgevangen en dat het riool niet overstroomt. Maar wat als je in een appartement woont? Ook dan kunnen allerlei maatregelen worden getroffen. Wij hebben ze op een rijtje gezet.

magazine nr. 5 2017

Het Appartement & Eigenaar zonnepanelen-collectief levert de VvE verschillende voordelen op: een nieuw dak inclusief isolatie en 20 jaar onderhoud, zonnepanelen inclusief de complete installatie naar alle woningen en geen extra investering voor de VvE.

magazine nr. 4 2017

We zien het overal om ons heen; de huizenmarkt is weer enorm aan het aantrekken. Met als gevolg dat het kopen van een woning steeds lastiger wordt, met name in de Randstad. Zeker voor starters in deze contreien is het bijna niet meer te doen. Er is echter een duidelijke oplossing uit de markt: het micro-appartement.

magazine nr. 3 2017

Je eigen appartementencomplex laten bouwen: levensloopbestendig en duurzaam. Het is mogelijk, al komen er dan wel wat hobbels op je weg! Dat blijkt wel wanneer we Aye Kampen, de initiatiefnemer van project Aquaradius spreken. In deze editie lees je zijn verhaal.

magazine nr. 2 2017

Het is weer tijd om de bloemetjes buiten te zetten. Wij doken dan ook met plezier in het buitenleven!

magazine nr. 1 2017

In deze editie gaat het voornamelijk over onze beurs: Beurs Bouw & Wonen.

ZOEKSUGGESTIES