Diensten IOB

Als ingenieursbureau focussen wij niet alleen op nieuwbouw. Behouden van uw huidige vastgoed is immers ook een prioriteit.

Geplaatst door: Ingenieursbureau IOB

Beheer & Onderhoud

Als ingenieursbureau focussen wij niet alleen op nieuwbouw. Behouden van uw huidige vastgoed is immers ook een prioriteit. Adequate onderhoudsplannen verlengen niet alleen de levensduur van uw gebouwen, maar geven u ook inzicht in de total cost of ownership.


Meerjaren onderhoudsplan
Het opstellen van een meerjaren onderhoudsplan (MJOP) is essentieel om goed inzicht te hebben in uw vastgoed. Hierdoor worden preventief onderhoud en renovatie al in een vroegtijdig stadium bekend. Zo weet u wanneer u wat moet investeren in uw vastgoed.


NEN2767/NEN2580
Omdat u een professioneel ingenieursbureau verwacht werken wij conform normen en standaarden. Zo doen wij de ‘quick scan’ en inspecties van uw gebouwen op basis van de ‘Rijksgebouwendienst conditiemeting’ of conform de NEN2767. Daarnaast maken wij graag de bijbehorende tekeningen en ontvangt u een rapportage conform NEN 2580. Dit ter controle van het aantal verhuurbare vierkante meters. Wanneer uw pand niet meer bruikbaar is kunt u ons ook inschakelen voor het regelen van de sloopvergunning, asbestinventarisatie en uw V&G plan.


GIS
In een Geografisch Informatie Systeem kunt u als vastgoedbeheerder snel en gemakkelijk inzicht krijgen in de staat van uw onderhoud. Door slimme koppelingen te maken van uw GIS database met andere informatiebronnen (zoals het CBS, GBA enzovoorts) krijgt u met een druk op de knop inzicht in bijvoorbeeld: grondwaterstanden, demografische samenstelling wijk, huisnummers, bouwjaren, etcetera. De mogelijkheden zijn talrijk en komen wij graag aan u presenteren.

Brandveiligheid

IOB verricht veel verschillende soorten van advieswerkzaamheden. Hierbij vinden wij brandveiligheid een heel belangrijk onderdeel Afhankelijk van uw wensen nemen wij actief deel tijdens de ontwerpfase, vergunningsfase en/of realisatiefase. Tevens zijn wij uw partner om een eventuele discussie met de brandweer in goede banen te leiden.


Brandpreventie in bouwplannen
Om de brandveiligheid zo goed mogelijk in projecten te verankeren worden er documenten opgesteld aangaande de brandveiligheid. Denk hierbij aan quick scans brandveiligheid, vuurlastberekeningen, masterplannen brandveiligheid, ontruimingsplannen en ontruimingsplattegronden. Ook rapportages aangaande beheersbaarheid van brand of het aantonen van gelijkwaardige oplossingen worden meegenomen. Bedrijven welke worden aangeschreven door bevoegd gezag wegens gebreken nemen wij zorgen uit handen door het aandragen van technische oplossingen.


Bouwplantoetsing
Gecertificeerde bouwplantoetsing behoort eveneens tot de mogelijkheden. Doordat IOB op de hoogte is van wet- en regelgeving maakt dit het mogelijk bouwplannen zowel te toetsen als te adviseren. Mede hierdoor wordt op efficiënte wijze een voor alle betrokken partijen brandveilig bouwwerk gerealiseerd.
Heeft u vragen over de brandveiligheid voor zorginstellingen? Ook hierbij zijn we u graag van dienst. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Installatietechniek

 

Een comfortabel binnenklimaat, een praktisch en energiezuinig ontwerp en duurzaamheid. Stuk voor stuk belangrijke zaken waaraan uw installaties moeten voldoen. Dat begrijpen onze installatieadviseurs goed.


Energiezuinig
Een duurzame installatie is onontbeerlijk, maar wat die installatie oplevert is zeker zo belangrijk. Daarom wegen wij uw investeringskosten, exploitatielasten, energieverbruik en terugverdientijd zorgvuldig af. Mocht u zich afvragen wat IOB onderscheidt, dan is dat onze multidisciplinair inzetbaarheid. De combinatie van bouwtechniek, bouwfysica en beheer & onderhoud garandeert een moeiteloze integratie van uw installatie. Vakmanschap noemen wij dat.


Bestaand vastgoed
Duurzame installaties worden steeds vaker meegenomen in nieuwbouw, maar ook in bestaand vastgoed kan gedegen installatieadvies uitkomst bieden. Vaak kan met een geringe investering al snel geld terugverdiend worden. Zelfs een quick scan kan u al snel honderden euro’s per maand energieverlies schelen.

Bedrijvengids Geplaatst door
Ingenieursbureau IOB

Ingenieursbureau IOB

Kanaalweg Westzijde 45, 3223 LG  Hellevoetsluis

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.