Ander OHC

Ander OHC

Geplaatst door: Liftonderhoud Nederland

Veel liftonderhoudscontracten lopen per kalenderjaar. September en oktober zijn bij uitstek de maanden om even tegen het licht te houden of u nog wel gelukkig bent met de overeenkomst die wellicht al jaren terug is afgesloten.

Maar waar moet u op letten bij het vergelijken en overstappen van onderhoudscontracten? We geven u graag vijf praktische tips:

1. Controleer altijd als eerste de bepalingen over looptijd, verlenging en opzegtermijn van uw lopende contract; hiermee kunt u bepalen of u ‘transfervrij’ bent. Uiteraard zijn dit ook belangrijke zaken om mee te nemen in een nieuw af te sluiten contract.

2. Ga na tot in hoeverre u daadwerkelijk de wens hebt om over te stappen naar een andere onderhoudspartij. Bent u ontevreden met de huidige partij en wilt u overstappen, of is het actualiseren van de huidige overeenkomst ook een optie? In veel gevallen is er meer mogelijk dan u denkt.

3. Gaat u overstappen? Weeg vooraf dan goed af welke zaken er geregeld moet worden. Vaak is dit meer dan de administratieve overstap alleen. Goede storingsopvolging en periodieke liftkeuringen zijn zaken die altijd geborgd moeten zijn vanuit de wetgeving. Maar hiernaast dient u ook rekening te houden met zaken als het omprogrammeren (of vervangen) van spreekluistersystemen en het bekendmaken van de storingsdienst binnen uw organisatie of VvE. Tijdig opzeggen is een belangrijke stap, maar tijdig opdrachtgeven ook.

4. Wilt u actualiseren? Kijk in dat geval verder dan alleen naar een verlenging onder gelijke voorwaarden. Vraag ook naar de mogelijkheden die uw onderhoudspartij biedt om (toekomstige) kosten te verlagen. Zo is er momenteel veel te doen rondom liftmonitoring.

5. Beide trajecten combineren kan natuurlijk ook, zorg er hoe dan ook voor dat de huidige overeenkomst tijdig wordt opgezegd, met de mogelijkheid tot verlenging onder gelijke voorwaarden. Neem voldoende tijd voor het proces om te garanderen dat u appels met appels vergelijkt.

Heeft u vragen over overstappen of het verversen over uw huidige contract? Wij staan u graag bij. Mocht u een overstap naar Liftonderhoud Nederland overwegen of uw bestaande overeenkomst met Liftonderhoud Nederland willen laten toetsen, neem dan gerust contact met ons op!

Bedrijvengids Geplaatst door
Liftonderhoud Nederland

Liftonderhoud Nederland

Smitspol 20J, 3861 RS  Nijkerk

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.