Appartementen met elektrische verwarming

welk model elektrische verwarming is geschikt voor jouw appartement?

Geplaatst door: Heating Group International

Appartementen hebben slaapkamers, woonkamers en badkamers die niet de hele dag verwarmd hoeven te worden. Hiervoor kan er gekozen worden om elektrische verwarming aan te schaffen, omdat er energie per ruimte gebruikt kan worden wanneer het nodig is. De traditionele verwarming hoef je dan niet op vol vermogen te zetten en kan elektrische verwarmingen als bijverwarming worden gebruikt. De vragen die hierbij komen kijken zijn: hoeveel vermogen heb je nodig om te verwarmen? Hoe zit het met de verschillende kamers elektrisch verwarmen? Wat zijn de voordelen van elektrisch verwarmen? Dit wordt verder toegelicht.

Hoeveel vermogen is er nodig om te verwarmen?

Het is belangrijk om te weten hoeveel vermogen nodig is om een ruimte te verwarmen bij een aanschaf van een verwarming. Als een verwarming te weinig vermogen heeft voor een bepaalde ruimte, wordt het niet warm genoeg.

Er zijn drie factoren die van belang kunnen zijn om het goede vermogen te hebben:

  • De afmeting van de ruimte in m2.
  • De gewenste kamertemperatuur. 
  • In hoeverre het appartement is geïsoleerd.

Hoe groter een ruimte die verwarmt moet worden, hoe meer vermogen er nodig is. Dit geld ook bij de berekening van het vermogen van elektrische verwarming. Met elektrische radiators kun je met verschillende vermogens werken en via Wi-Fi modules kun je zelf een temperatuur instellen per ruimte. Je kunt kiezen om  in alle kamers hetzelfde vermogen te gebruiken of juist verschillende modellen te plaatsen, afhankelijk welke temperatuur er nodig is. Uiteindelijk is ieder huis of appartement anders en kunnen er afwijkingen zijn, waardoor er niet precies een eenduidig vermogen aan te geven is. Bij een gemiddeld huis of appartement kun je uitgaan van 100 watt per m2. Als het huis modern is met goede isolatie zal er minder vermogen nodig zijn en bij een ouderhuis met minder goede isolatie meer vermogen.

 Het elektrisch verwarmen van kamers.

Een elektrische radiator kan met een stopcontact makkelijk geïnstalleerd worden en wordt vaak gebruikt als bijverwarming. Als de verwarming aangaat zal er een snelle verwarming plaatsvinden, wat energie bespaard en er komt geen droge lucht vrij. Bovendien is de verwarming milieuvriendelijk, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van fossiele brandstoffen, maar een verwarmingselement. Er is nauwelijks onderhoudt nodig aan het apparaat.  Een elektrische kachelkunje aanschaffen waarbij het niet erg hoeft te zijn als die te veel vermogen heeft. De radiator kan met meer vermogen een ruimte die minder vermogen nodig heeft, sneller verwarmen naar een gewenste temperatuur. Een goede isolatie helpt om de warmte goed binnen te houden. Er zijn verschillende verwarmingen met elektrisch vermogen, daarom is het belangrijk te kijken naar de woonsituatie om een geschikte verwarming te vinden.

 Voordelen van elektrische verwarming in appartementen.

De voordelen van een elektrische verwarmer in appartement zijn als volgt:

  • De verwarming kan gemakkelijk in verschillende kamers worden ingesteld onder andere met Wi-Fi modules, waardoor bepaalde kamers worden verwarmd of juist allemaal tegelijk.
  • De ruimte kan sneller verwarmd worden, door een model dat meer vermogen heeft dan nodig.
  • Doordat er een minimale plek nodig is voor de elektrische verwarming, neemt het minder ruimte in beslag. Dit kan bijvoorbeeld bij kleine appartementen fijn zijn.
  • Een elektrische kachel kan geïnstalleerd worden zonder enige breuk aan het appartement. Het apparaat kan aan de muur opgehangen worden bijvoorbeeld.
  • De luchtvochtigheid is in balans, omdat er geen droge lucht in de kamer wordt veroorzaakt door de elektrische verwarming.
  • Elektrische kachels zijn veilig, want bij een kortsluiting wordt de verwarming automatisch uitgeschakeld.
  • Energie kan opgewekt worden met zonnepanelen, waardoor het duurzamer is om elektrische verwarming in een appartement te gebruiken.

Verwarmen kan mogelijk voordelig uitpakken met elektrische verwarming voor je appartement. Het is handig om na te gaan welke elektrische radiator voor je appartement geschikt is en kijk naar alle afmetingen van de kamers. Vraag bij twijfel naar bijvoorbeeld Dugoshop, die zal helpen welke verwarming het beste voor je appartement is.

Bedrijvengids Geplaatst door
Heating Group International

Heating Group International

Bijsterhuizen 5118, 6604 LX  Wijchen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Heating Group International
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.