Balkonbeglazing en de VvE

U heeft een koopappartement met een balkon, en u wilt balkonbeglazing laten plaatsen? Welke stappen dienen er dan ondernomen te worden?

Geplaatst door: Fit In Glas

Wanneer u in een koopappartement woont, dan bent u automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE). De VvE behartigt de belangen van de bewoners. Wanneer u iets aan het uiterlijk van uw appartement wilt veranderen, dan moet u meestal bij deze VvE toestemming vragen. Voor het plaatsen van balkonbeglazing is dus eerst goedkeuring van de VvE vereist.

 

   

Fit in Glas en de VvE

Fit in Glas helpt u graag om balkonbeglazing op een goede manier onder de aandacht te brengen van uw VvE, en ondersteunt u bij het verkrijgen van een goedkeuring.

Wij verzorgen regelmatig presentaties tijdens de Algemene Leden Vergaderingen, waarbij we uitgebreid de tijd nemen om de meest uiteenlopende vragen over balkonbeglazing te beantwoorden.

Dit heeft al vaak aan een positieve besluitvorming bijgedragen. Als dan meerdere bewoners samen voor de aanschaf van balkonbeglazing kiezen, dan gaat de prijs per balkon ook omlaag.

Balkonbeglazing en de Gemeente

Afhankelijk van de gemeente waar u woont kan het zijn dat u voor het plaatsen van balkonbeglazing een bouwvergunning nodig heeft. Het is daarom raadzaam om bij uw gemeente na te vragen of er een bouwvergunning vereist is om balkonbeglazing te mogen plaatsen. Keken een paar jaar geleden ambtenaren nog vooral of iets mooi was, tegenwoordig moeten ze elk detail van de constructie weten, tot op het materiaal van de bevestigingsbouten toe.

Bouwvergunning/Bouwaanvraag voor uw balkonbeglazing

Fit in Glas regelt voor u de bouwvergunning/ bouwaanvraag voor het plaatsen van balkonbeglazing. Bij de bouwaanvraag die wij namens u indienen bestaat uit:

  • Constructie berekeningen       
  • Detailtekeningen 
  • Doorsnede tekeningen
  • Het type glas
  • Foto’s
  • Kadastrale kaart

 

  Vraag nu een presentatie aan! 

Bedrijvengids Geplaatst door
Fit In Glas

Fit In Glas

Belder 82 G, 4704 RK  Roosendaal

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.