Duurzaamheidslening

De gemeenteraad heeft op 31 maart 2016 het budget voor de duurzaamheidslening met een half miljoen verhoogd, naar in totaal 1,5 miljoen euro.

Duurzaamheidslening Alphen aan den Rijn verhoogd

De gemeenteraad heeft op 31 maart 2016 het budget voor de duurzaamheidslening met een half miljoen verhoogd, naar in totaal 1,5 miljoen euro. Met de duurzaamheidslening kunnen inwoners hun woning energiezuiniger maken.

Door de verhoging blijft het voor inwoners mogelijk om tegen gunstige voorwaarden een duurzaamheidslening bij de gemeente af te sluiten om bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie of een HR ketel aan te schaffen. Voor huurders, VvE's, (sport)verenigingen, scholen en coöperaties is het mogelijk om tegen gunstige voorwaarden een stimuleringslening aan te vragen.

Energieneutrale gemeente worden 
De gemeente werkt samen met inwoners, bedrijven en instellingen aan een duurzaam Alphen aan den Rijn. Het streven is een energieneutrale gemeente te worden. Tot nu toe hebben 144 huiseigenaren van de duurzaamheidslening gebruik gemaakt. Dit deden zij vooral voor het plaatsen van zonnepanelen. Dit heeft een CO2 reductie van ruim 200 ton opgeleverd, wat vergelijkbaar is met de aanplant van 600 bomen. Tot nu toe heeft de Stimuleringslening een toename van 820 m2zonnepanelen opgeleverd en 43 ton CO2 reductie.

Bedrijvengids Geplaatst door
Dakmakersbedrijf Kewodak B.V.

Dakmakersbedrijf Kewodak B.V.

Kalkovenweg 58, 2401 LK  ALPHEN A/D RIJN

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.