VvE-Coach

De gehele VvE wetgeving is een complex geheel van oude en nieuwe regels die voor een niet-professionele VvE bestuurder vaak onbekend en onduidelijk zijn. C.

Geplaatst door: C. Domenie FICIM BV

VvE besturen en eigenaars

FICIM levert haar diensten onder meer aan VvE’s met zelfbestuur.
Enkele voorbeelden van de dienstverlening zijn:

Opstarten van een VvE tijdens de bouw.
Een vaak nog onervaren bestuur moet al tijdens de bouw het beheer gaan voorbereiden. FICIM levert daarbij ondersteuning op maat t.a.v. de bestuurlijke structuur, beoordeling van de splitsingsakte, opzet van de begroting en meerjaren plannen, begeleiding bij oplevering van algemene ruimten, opleidingen voor het bestuur en keuze van leveranciers en contractpartijen.

Tijdelijke bestuurlijke onderbezetting
FICIM levert ook ondersteuning bij tijdelijke bestuurlijke onderbezetting in de vorm van een onafhankelijk voorzitter, tijdelijke waarneming bestuurlijke taken, vergaderorganisatie en dergelijke.

Training en voorlichting
FICIM verzorgt trainingen en voorlichting over VvE onderwerpen voor het bestuur of de gehele VvE.

Financiële zaken
Voor financiële zaken kan een beroep op FICIM worden gedaan in de vorm van een onafhankelijk oordeel over de financiële positie van de VvE of de opzet van de financiële meerjarenprognose, beoordeling van de begroting en jaarverslagen en onderzoek naar en doorvoering van bezuinigingsmogelijkheden (inclusief de besluitvorming). Natuurlijk kan ook uw administratie worden verzorgd.

Ondersteuning bij certificering
Potentiële kopers beoordelen ook de kwaliteit van een VvE. Belangrijke punten daarbij zijn de omvang van de reserves voor onderhoud, de kwaliteit van het onderhoud en de organisatie van de VvE. Met het kwaliteitscertificaat voor de VvE, (VvE certificaat van het SKW) wordt het functioneren van de VvE onafhankelijk beoordeeld en aantoonbaar gemaakt voor potentiële kopers en de zittende eigenaren. FICIM kan deze certificering begeleiden of u adviseren en eventueel een nulmeting doen op basis van de beoordelingsrichtlijnen.

Voor verdere informatie of een prijsopgave kunt u een mail sturen of bellen: info@ficim.nl, 06 53 66 03 09

 

 

Bedrijvengids Geplaatst door
C. Domenie FICIM BV

C. Domenie FICIM BV

Iepenlaan 49, 4921 DX  Made

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.