..........
shadow_fix

VvE-Coach

De gehele VvE wetgeving is een complex geheel van oude en nieuwe regels die voor een niet-professionele VvE bestuurder vaak onbekend en onduidelijk zijn. C.

VvE besturen en eigenaars

FICIM levert haar diensten onder meer aan VvE’s met zelfbestuur.
Enkele voorbeelden van de dienstverlening zijn:

Opstarten van een VvE tijdens de bouw.
Een vaak nog onervaren bestuur moet al tijdens de bouw het beheer gaan voorbereiden. FICIM levert daarbij ondersteuning op maat t.a.v. de bestuurlijke structuur, beoordeling van de splitsingsakte, opzet van de begroting en meerjaren plannen, begeleiding bij oplevering van algemene ruimten, opleidingen voor het bestuur en keuze van leveranciers en contractpartijen.

Tijdelijke bestuurlijke onderbezetting
FICIM levert ook ondersteuning bij tijdelijke bestuurlijke onderbezetting in de vorm van een onafhankelijk voorzitter, tijdelijke waarneming bestuurlijke taken, vergaderorganisatie en dergelijke.

Training en voorlichting
FICIM verzorgt trainingen en voorlichting over VvE onderwerpen voor het bestuur of de gehele VvE.

Financiële zaken
Voor financiële zaken kan een beroep op FICIM worden gedaan in de vorm van een onafhankelijk oordeel over de financiële positie van de VvE of de opzet van de financiële meerjarenprognose, beoordeling van de begroting en jaarverslagen en onderzoek naar en doorvoering van bezuinigingsmogelijkheden (inclusief de besluitvorming). Natuurlijk kan ook uw administratie worden verzorgd.

Ondersteuning bij certificering
Potentiële kopers beoordelen ook de kwaliteit van een VvE. Belangrijke punten daarbij zijn de omvang van de reserves voor onderhoud, de kwaliteit van het onderhoud en de organisatie van de VvE. Met het kwaliteitscertificaat voor de VvE, (VvE certificaat van het SKW) wordt het functioneren van de VvE onafhankelijk beoordeeld en aantoonbaar gemaakt voor potentiële kopers en de zittende eigenaren. FICIM kan deze certificering begeleiden of u adviseren en eventueel een nulmeting doen op basis van de beoordelingsrichtlijnen.

Voor verdere informatie of een prijsopgave kunt u een mail sturen of bellen: info@ficim.nl, 06 53 66 03 09

 

 

Meer weten?

Vraag hier vrijblijvend informatie aan.

Verstuurd!
 • Het nut van technisch beheer

  mjop

  Appartement & Eigenaar sprak met ing. Raymond Arendts van Pit beheer B.V. over de voordelen van het uitbesteden van het technisch beheer.

 • Hoe kiest u als VvE een goede beheerder? Zo!

  beheer

  Als VvE bent u niet verplicht om het beheer uit te besteden. Maar vaak is het wel makkelijk en verstandig. Alleen al om de continuïteit van de VvE te waarborgen.

 • Hoe maakt u uw VvE actief?

  beheer

  Als een VvE slaapt, dan wordt er niet vergaderd en zullen de eigenaren bijvoorbeeld geen geld opzij zetten voor onderhoud van het gebouw.

 • Wat kan een professioneel VvE-beheerder voor u betekenen?

  beheer

  Bij de koop van een appartement wordt u mede-eigenaar van het gebouw en automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren. Dit wettelijk verplichte lidmaatschap brengt nogal wat verplichtingen en aansprakelijkheid met zich mee.

 • VvE-cursussen

  beheer

  Als lid en zeker als bestuurslid van een VvE krijg je te maken met zaken waar je in het dagelijks leven misschien nauwelijks naar omkijkt.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


 

C. Domenie FICIM BV

www.ficim.nl bekijk bedrijfsprofiel

Vraag informatie aan

Vul hier uw gegevens in of laat u terugbellen:

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam