Luchthaven Zaventem

Na een proef heeft FB Belgie nu 2 grote opdrachten op het vliegveld Zaventem. Ook in Hamburg, Frankfurt, Linz, Wenen zijn geslaagde proeven afgerond.

Geplaatst door: FloorBridge-Nederland

De luchthaven van Zaventem zorgt voor de tewerkstelling van 20.000 mensen en krijgt elk jaar tussen de 22 à 24 miljoen passagiers over de vloer. Om al dit verkeer in goede banen te leiden beschikt de grootste luchthaven van België over meerdere parkings. Omdat veel mensen slechts voor een beperkte tijd ter plaatse zijn is vooral de “P2 Economy Parking“, met ruim 3.100 parkeerplaatsen zeer druk bezocht.

Door het aanhoudende intensieve gebruik van deze parking drong een grondige renovatie zich op. Niet enkel de leeftijd van het gebouw speelde parten maar we denken ook specifiek aan strooizouten, beschadigingen, temperatuurverschillen, het optrekken en remmen van de wagens, etc.

Geen wonder dat de metalen uitzetvoegen vervangen moesten worden, deze waren door de jaren heen beginnen roesten en ook niet meer waterdicht. Dit vertaalde zich verder in beschadigde vloeren, losliggende rubbers en een algemeen beeld dat niet meer strookte met de internationale uitstraling van Brussels Airport. Een adequate oplossing drong zich op.

Waar weinig mensen bij stilstaan is dat ijzer (metaal) in zijn natuurlijke staat gevonden wordt in het erts hematiet als ijzeroxide. Zelfs na verdere verwerking heeft het steeds de neiging naar deze staat te willen terugkeren. Het is voldoende om blootgesteld te worden aan lucht en water en een oxidatiereactie vindt plaats waarbij het terugkeert naar zijn energetische voorkeurstoestand. Wij kennen dit proces als corrosie of roest.

Gezien de slechte ervaring met metalen profielen werd er gekozen voor een duurzame oplossing, namelijk het waterdichte en metaalvrije FloorBridge voegprofiel. Het voegprofiel beschikt over een goede chemische bestendigheid en omdat het metaalvrij is kan het niet roesten, het is bovendien bestand tegen dooizout, olie, benzine, diesel en vorst.

Een ander belangrijk kenmerk is de geringe inbouwhoogte en de mogelijkheid tot dubbele waterdichting in combinatie met de dichtingsband.

Bedrijvengids Geplaatst door
FloorBridge-Nederland

FloorBridge-Nederland

Maalderij 1, 2913 LZ  Nieuwerkerk aan den IJssel

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.