Schade aan het dak

Tijdens de viering van oud en nieuw veroorzaakt vuurwerk veel schade aan daken.

Schade aan het dak door vuurwerk en nu?

Tijdens de viering van oud en nieuw veroorzaakt vuurwerk veel schade aan daken. In totaal koste dit afgelopen jaren Nederlanders al snel 10 miljoen euro per jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars.

Ben ik wel verzekerd?
Leuk die knallende rotjes en kleurige vuurpijlen, maar het vuurwerk zorgt voor veel schade aan daken. In sommige gevallen dekt de verzekeraar deze schade.

Woonverzekering brandschade dak
Opstalverzekeringen dekken brandschade aan de buitenkant van het huis. Alleen schade aan ruiten en ander glas is bij veel verzekeraars niet standaard onderdeel van de opstalverzekering. Verder is schade door ontploffingen van vuurwerk bij beperkte verzekeringen niet altijd gedekt. Schade door smeltend en schroeiend vuurwerk is ook niet altijd gedekt door een opstalverzekering. Kijk voor alle zekerheid uw polisvoorwaarden na.

De inboedelverzekering vergoedt brandschade in huis, maar bijvoorbeeld ook beschadiging van kleding. Schade in huis die veroorzaakt wordt door trillingen wordt niet altijd vergoed.

Bij beide verzekeringen dient u wel op te letten dat schade die u had kunnen voorkomen niet vergoed wordt. Als schade is veroorzaakt door roekeloos gedrag van anderen, verwachten verzekeraars wel dat u aangifte doet.

Bedrijvengids Geplaatst door
Dakmakersbedrijf Kewodak B.V.

Dakmakersbedrijf Kewodak B.V.

Kalkovenweg 58, 2401 LK  ALPHEN A/D RIJN

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.