VvE Beheer

Wij zullen nooit alleen op basis van een aantal appartementsrechten een offerte opstellen, maar horen graag eerst de wensen van de VvE aan.

Geplaatst door: MRQ Vastgoedmanagement

Werkwijze

Als ondernemers beheren wij zélf de VvE. Dit garandeert maximale betrokkenheid met uw VvE, waarborging van continuïteit en behoud van kennis.

Doordat wij veel waarde hechten aan een open en transparante werkwijze maken we voor het voeren van de administratie gebruik van Twinq, een maatwerkpakket voor VvE’s. Twinq biedt eigenaren en bestuurders op ieder moment maximaal inzicht in de financiële en contractuele situatie van een VvE. Dit kan op diverse autorisatieniveaus.

Op het gebied van kostenbesparing door digitalisering lopen wij voorop in de VvE markt.

In plaats van het op papier verspreiden van notariële stukken, verzekeringspolissen, contracten, notulen, technische gegevens, meerjaren onderhoudsplannen, de in- en uitgaande correspondentie en alle financiële stukken zoals begrotingen, jaarrekeningen en facturen, hanteren wij een digitaal archief waarmee alle informatie van de VvE te allen tijde inzichtelijk en/of direct opvraagbaar is met autorisatie op diverse niveaus.

Andere vooruitstrevende processen in ons systeem zijn het digitaal verwerken en laten accorderen van facturen, het verwerken van reparatieverzoeken via een digitaal loket met online status inzicht en een digitaal prikbord voor het bestuur om zaken van algemeen belang te melden. Vanzelfsprekend zijn wij naast alle digitalisering ook “gewoon” telefonisch bereikbaar, het persoonlijke contact mag immers niet verwateren. Digitalisering is volgens ons een middel, maar geen doel op zich.

Overeenkomsten gaan wij aan voor de periode van één jaar. Wij streven uiteraard naar een samenwerking op lange termijn, maar dan wel op basis van bewezen geleverde kwaliteit en niet op basis van een dicht getimmerd langdurig contract.

Diensten

Natuurlijk hebben wij een bepaald takenpakket wat standaard kan worden afgenomen, maar liever bespreken wij in een persoonlijk gesprek wat wij voor een VvE kunnen betekenen.

Op basis van een transparant keuzemodel kan bepaald worden of een full service pakket de beste optie is, óf dat bepaalde taken liever toch zelf of door andere bewoners uitgevoerd worden. Voor kennis die binnen een VvE aanwezig is en ingezet kan worden, hoeft natuurlijk niet dubbel betaald te worden. Zo maken wij altijd in samenspraak een op maat gesneden pakket voor elke VvE, uiteraard tegen een scherpe prijs.

Additionele diensten die niet binnen de jaarlijks terugkerende werkzaamheden behoren, kunnen ook door ons worden uitgevoerd. Voorbeelden hiervan zijn het begeleiden van planmatig onderhoud of het opstellen van een meerjaren onderhoudsplan. Wij zullen hiervoor de wensen van de VvE inventariseren en daarna een inschatting maken van het aantal te besteden uren en hiertoe voorafgaand aan enig besluit een offerte voor opstellen. Door deze werkwijze komt de VvE niet voor onverwachte hogere kosten te staan en kan een goed vergelijk worden gemaakt met bijvoorbeeld een andere projectbegeleider of ingenieursbureau. Wij zijn van mening dat dit een eerlijkere benadering is dan het werken op basis van percentages van aanneemsommen.

Overstapservice – Overstappen VvE Beheer

MRQ Vastgoedmanagement heeft een service ontwikkeld om de overgang van het beheer voor u zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wij zullen u een aantal vervelende maar noodzakelijke handelingen uit handen nemen om de overgang correct te laten verlopen tijdens het overstappen naar een andere VvE beheerder. De belangrijkste vereiste voor een overstap is een rechtsgeldig vergaderbesluit, maar welke stappen moeten daarvoor nog gezet worden? Wij helpen u graag met het uitstippelen van de juiste route.

Wat doen wij:

– Wij zullen onderzoeken wat de opzegtermijn van uw huidige beheerder is en u daarover informeren.

– Wij zullen, indien u zelf een vergadering belegt, u ter zijde staan inzake het uitschrijven van die vergadering en u formulieren ter beschikking stellen ten behoeve van een correcte vaststelling van de stemming. Indien gewenst kunnen wij deze formaliteiten op ons nemen.

– Wij zullen voor u een opzegbrief aan uw huidige beheerder opstellen waarin wordt vermeld dat de vergadering heeft besloten de beheerovereenkomst te beëindigen.

– Wij zullen contact opnemen met de huidige beheerder over hoe uw administratie aan ons wordt overgedragen.

– Ten slotte zullen wij alle te doorlopen formaliteiten (wijzigingen inschrijving handelsregister, bevoegdheden regelen bij de banken) voorbereiden, uitzetten en bewaken om het beheer zo geruisloos mogelijk over te laten gaan.

Overstappen van VvE beheer was nooit zo eenvoudig!
Natuurlijk zijn wij bereid om dit traject persoonlijk toe te lichten en een op maat gesneden routing voor uw VVE op te zetten, neem hiervoor contact met ons op. Wij zijn op kantoor aanwezig van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur t/m 17.30 uur.

Bedrijvengids Geplaatst door
MRQ Vastgoedmanagement

MRQ Vastgoedmanagement

Sophiastraat 26, 5671 XK  Nuenen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.