Meerjarenonderhoudsplann

Geplaatst door: Consilium Total Care B.V.

Meerjarenonderhoudsplanningen

oals het woord al aangeeft betreft meerjarenonderhoudsplanning het onderhoud dat van tevoren gepland is. Een meerjarenonderhoudsplanning is al het geplande onderhoud samen. Niet-gepland onderhoud valt hier dus buiten. Het belangrijkste doel van een meerjarenonderhoudsplanning is het inzichtelijk maken van de kosten voor het toekomstig onderhoud en deze te minimaliseren. Er zijn meerdere manieren om de kosten voor onderhoud te verlagen.

Schoonmaken en meerjarenonderhoudsplanning Schoonmaak onderhoud dient in de meerjarenonderhoudsplanning meegenomen te worden als het betrekking heeft op het in goede staat houden/terugbrengen van een technische deel van het gebouw. Voor de duidelijkheid spreken we van technisch schoonmaakonderhoud. Er zijn echter uitzonderingen. Het schoonmaken van een buitengevel zal over het algemeen weinig invloed hebben op de technische staat van de gevel en wordt vooral gedaan vanwege esthetische redenen. Het reinigen van een buitengevel wordt echter vaak wel in een meerjarenonderhoudsplanning meegenomen, omdat het een flinke kostenpost kan zijn waar dus rekening mee gehouden moet worden.

Met het windowsprogramma O-Prognose (OnderhoudsPrognose) bent u in staat om op een eenvoudige wijze een bouwkundig onderhoudsplan te maken. Dit programma voor (en door) bouwkundigen heeft een uitgebreide bouwkundige bibliotheek waarin onderhoudsgevoelige elementen zijn opgenomen. Bij deze elementen zijn ook de onderhoudswerkzaamheden en een indicatie van de bijbehorende kosten opgenomen.
Met O-Prognose kunt u o.a. het volgende produceren:
Inspecties op basis van conditiemeting (AWK)
Meerjarenonderhoudsplanningen (1, 5, 10, 30-jaarplannen) (afgekort: MJOP of MOP).
Jaarplannen inclusief begrotingen en werkomschrijvingen.
Kapitalisatieplannen (reserveringen)
Gebrekenlijsten inclusief foto's
Fotorapportages van het gebouw
Aannemersbegrotingen
Uittrekstaten (hoeveelheden van bouwdelen)
Aankoopkeuring
Bouwtechnokeuring

Bedrijvengids Geplaatst door
Consilium Total Care B.V.

Consilium Total Care B.V.

Antennestraat 24, 1322 AB  Almere

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.