Beheer van laadpalen binnen VvE's

Verenigingen van Eigenaren staan voor de uitdaging om te verduurzamen. Het installeren van laadpalen voor elektrische voertuigen is een belangrijk onderdeel hiervan. Met welke aspecten moet een VvE rekening houden? Dat wordt hier besproken.

Geplaatst door: Dutch Charge BV

Verenigingen van Eigenaren staan voor de uitdaging om te verduurzamen. Het installeren van laadpalen voor elektrische voertuigen is een belangrijk onderdeel hiervan. Met welke aspecten moet een VvE rekening houden? Dat wordt hier besproken.

Verdeling van verantwoordelijkheden

Om op een effectieve manier laadpalen te kunnen laten plaatsen en deze te beheren is het bepalen van verantwoordelijkheden nodig. Wie is verantwoordelijk voor het contact met de installateur, wie gaat er over het dagelijkse beheer en ook over het onderhoud moet besloten worden. Wanneer er gekozen wordt voor een exploitant zoals Dutch Charge zijn de verantwoordelijkheden makkelijk‎er te verdelen. Dutch Charge houdt middels slimme laadpalen in de gaten wanneer er onderhoud gepleegd moet worden. Dankzij de slimme laadpaal kan bovendien vanaf afstand gekeken worden naar optimalisatiemogelijkheden.

Budgettering‎

De budgettering voor het plaatsen en onderhouden van laadpalen is een belangrijk onderdeel voor VvE's. Gelukkig is ook dit een makkelijk onderdeel wanneer er gekozen wordt voor Dutch Charge. Het installeren van de laadpalen is namelijk kosteloos. Niet alleen fijn voor de financiële planning, maar ook voor de duurzaamheid van de VvE op langere termijn.

Gebruikersbetrokkenheid‎

Betrek gebruikers van de laadpalen door met hen te communiceren over onderhoudsactiviteiten. Zo komen ze niet voor verrassingen te staan. Ook over wijzigingen in het gebruik of beleid communiceren zorgt voor meer tevredenheid en begrip onder gebruikers.

Protocol melden storingen

Door problemen proactief te benaderen ontstaat meer tevredenheid over de oplossingen. Door een protocol in te stellen voor het melden en oplossen van storingen kunnen deze snel opgepakt worden. Op laadpalen van Dutch Charge staat altijd een telefoonnummer van de storingsdienst zodat storingen zo snel mogelijk opgepakt kunnen worden.

Wettelijke voorschriften en veiligheidsnormen

Het voldoen aan wettelijke voorschriften en veiligheidsnormen is van het grootste belang. Door op de hoogte te blijven van regelgeving en ervoor te zorgen dat de laadinfrastructuur aan alle vereisten voldoet, kan de VvE juridische complicaties voorkomen.

Maak gebruik van ervaring‎

Door samen te werken met een betrouwbare serviceprovider zoals Dutch Charge voor de installatie en het onderhoud kan een VvE profiteren van de deskundigheid en professionele dienstverlening. Dit zorgt voor meer gemak bij een VvE.

Bedrijvengids Geplaatst door
Dutch Charge BV

Dutch Charge BV

Pieter Oosterhuisstraat 2, 1087 HT  Amsterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

-Kennisbank Meer van Dutch Charge BV
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.