AE Duurzaam

Zonne-energie van AE Duurzaam: niet investeren, maar 100% profiteren. Het goede nieuws: als VvE kost het u niets, maar levert het veel op.

Geplaatst door:

Niet investeren, maar 100% profiteren

 Zonne-energie van AE Duurzaam

Niet investeren, maar 100% profiteren

Nog even en heel Nederland stookt en kookt gasvrij en maakt gebruik van duurzame energie. Is uw VvE al voorbereid op die toekomst? AE Duurzaam helpt VvE’s en haar bewoners bij de aanschaf van zonnepanelen. Praktisch én financieel. Het goede nieuws: als VvE kost het u niets, maar levert het veel op.

HET WAAROM

Veel VvE’s willen graag overstappen op duurzame energie. Dat vraagt om flinke investeringen en de vraag is: wie gaat dat betalen. Omdat niemand stond te trappelen, is AE Duurzaam opgericht. AE Duurzaam gaat het mogelijk maken dat VvE’s overstappen op zonne-energie, zonder dat zij hoeven te investeren. En zonder dat de maandlasten stijgen.

DE ENERGIEPRIJS

Op dit moment heeft Nederland 1 van de laagste elektraprijzen van Europa met ongeveer 20 cent per KWH inclusief alle energiebelastingen. De meeste landen om ons heen zitten nu al rond de 27 tot 30 cent per KWH en dat komt bijna volledig door de energie en milieubelasting. Zo staat nu ook in het regeerakkoord in Nederland dat de komende 4 jaar de energiebelasting met 38% omhoog zal gaan. Hiermee wordt dezelfde strategie als in het buitenland gevolgd. Dit betekend dat iedereen zonder zonnepanelen de komende jaren veel meer voor zijn elektra gaat betalen en dat de enige oplossing om niet meer te betalen zonnepanelen zullen zijn.
In dit voorstel rekenen wij nog met de energieprijs van vandaag en wat dan u voordeel is, uiteraard zal dit voordeel alleen maar oplopen bij een stijgende energieprijs.

HET COLLECTIEF

AE Duurzaam wordt ondersteund door de Nederlandse overheid in de vorm van subsidies. Ook kan AE Duurzaam vertrouwen op professionele partners die de investeringen en de installatie van de zonnesystemen mogelijk maken. Door als collectief te opereren, behalen we inkoopvoordeel.

HET EIGENDOM

AE Duurzaam installeert de zonnepanelen op het dak van uw complex. Vanaf dag 1 is de VvE eigenaar van de panelen en de bijbehorende installatie. Na 20 jaar vervalt de maandelijkse betaling aan AE Duurzaam. Vanaf dat moment is de opbrengst van de zonnepanelen 100% voor de bewoners. De VvE geeft aan alle appartementseigenaren het individuele en exclusieve gebruiksrecht van hun individuele deel van de installatie.

HET DAK

Voordat de zonnepanelen worden geplaatst, wordt het dak waarop de zonnepanelen worden geplaatst, vervangen door Rhepanol. Deze hightech, dakbedekking wordt in Duitsland en andere landen om ons heen al meer dan een halve eeuw met succes toegepast. Het dak zal tevens door ons worden voorzien van een extra isolatie met een waarde van 3,5 RD waardoor uw dak weer klaar is voor de toekomst.

PLUSPUNTEN:

 • nieuwe, geïsoleerde Rhepano HFK dakbedekking met extra isolatie waarde van 3,5 RD;
 • isoleert optimaal ( RD-waarde 3,5);
 • dak en isolatie gaan met gemak 50 jaar mee;
 • voldoet aan alle milieukeurmerken (zie bijlagen);
 • is volledig recyclebaar;
 • houdt de bovenste verdiepingen van het complex ’s zomers koeler en in de winter warmer. (Dus een extra besparing op de stookkosten).

U begrijpt het goed: AE Duurzaam plaatst nieuwe duurzame panelen op een nieuw duurzaam dak. De VvE krijgt hiervoor geen aparte rekening. Het maakt deel uit van maandbedrag dat de VvE aan AE Duurzaam betaalt. En zoals we eerder garandeerden: de maandlasten stijgen niet. De VvE en haar bewoners betalen de komende 20 jaar hetzelfde maandbedrag dat zij nu kwijt zijn aan energie.
Hoe dat kan? Omdat het dak van uw appartementencomplex straks beter is geïsoleerd en ook dat een aanzienlijke energiebesparing zal opleveren.
AE Duurzaam adviseert VvE’s met een nagenoeg nieuw dak om te wachten tot het dak aan vervanging toe is. Ook met het plaatsen van de panelen.

DE DAKDEKKERS

Niet elk dakdekkersbedrijf mag en kan Rhepanol HFK aanbrengen. Het vraagt om kennis, ervaring en vakmanschap. AE Duurzaam werkt daarom alleen samen met erkende en gekwalificeerde bedrijven. Uiteraard wordt het nieuwe dak standaard voorzien van een wettelijk verplicht en goedgekeurd dakveiligheidssysteem, inclusief een jaarlijkse dakveiligheidskeuring.

DE PANELEN

AE Duurzaam plaatst kwalitatief hoogstaande systemen die tussen de 40 en 60 jaar meegaan zonder extreme opbrengstverliezen. Wij kiezen daarom ook voor de Sunpower X21 345 wp paneel. Een paneel met een garantie van 25 jaar, waarbij de prestatiegarantie na 25 jaar nog steeds 88% is.

DE OPSTELLING

De opbrengst van de panelen wordt voor een belangrijk deel bepaald door de opstelling van de panelen ten opzichte van de zon. De algemene opvatting: hoe meer de panelen zijn gericht op het zuiden, des te hoger het rendement. Dat klinkt logisch. Waarom kiest AE Duurzaam er dan niet voor om alle panelen ‘op het zuiden’ te plaatsen maar juist voor een oost-west opstelling? Dat heeft twee redenen:

Het maximale rendement van een oost-west opstelling is hoger.
Als de ene helft van de panelen op het oosten is gericht en de andere helft op het westen (de oost-west opstelling), dan kun je maar liefst 3x zoveel panelen kwijt op hetzelfde dak. De opbrengst per paneel mag dan lager zijn dan bij een zuid-opstelling, de collectieve opbrengst is hoger.
De opbrengst van een oost-west opstelling wordt beter benut.
Bij een oost-west opstelling gaan opbrengst en verbruik veel gelijker op. Het systeem levert dan aan het begin en einde van de dag de meeste energie. En laat dat nou ook de momenten zijn waarop de meeste mensen thuis zijn en de meeste energie wordt verbruikt.

DE OPBRENGST

De zonnepanelen voorzien voor een belangrijk deel in de energiebehoefte van de VvE en haar bewoners. Zij worden minder afhankelijk van het reguliere energienet. Het kan natuurlijk voorkomen dat het verbruik hoger is dan de opbrengst van de panelen, als het ’s winters extreem koud is bijvoorbeeld. Om in dat soort situaties te voorkomen dat de VvE en de bewoners zonder stroom zitten, blijven het complex en de appartementen aangesloten op het reguliere energienet. Zij zullen dus ook een rekening van de stroomleverancier blijven ontvangen, maar die zal een stuk lager uitvallen. Ook blijft het mogelijk om over te stappen naar een andere energieleverancier. AE Duurzaam is namelijk geen energieleverancier, wij leveren immers geen energie. Wij faciliteren en onderhouden het alleen.

DE VERDELING

De VvE is eigenaar van het dak en de installatie (dit kan niet anders aangezien alles vast zit aan het pand), maar de individuele bewoners hebben elk een individueel uniek gebruiksrecht recht op hun eigen deel van de installatie, oftewel een eigen zonnepaneel installatie. In principe leveren de panelen meer dan genoeg energie voor iedereen (zie opbrengst). Elk appartement krijgt een eigen factuur* voor de installatie die collectief door de VvE wordt betaald. Je betaalt dus nooit mee aan het individuele energieverbruik van de buren. Wel aan het verbruik voor de collectieve ruimten van het appartementencomplex.

*U ontvangt een factuur waar al op staat dat de betaling is voldaan dmv de koop aanneemovereenkomst van de vve. U dient echter een factuur van de installatie te hebben ivm de teruggave van de Btw, en die factuur dient op uw eigen naam te staan.

DE SALDERING

Op dit moment mogen mensen met zonnepanelen nog ‘salderen’: wie met zijn zonnepanelen meer energie opwekt dan verbruikt, kan dat overschot aan het energienet leveren. Dat salderen mag straks niet meer. Vanaf 2020 wordt dit systeem afgebouwd. Ook daar heeft AE Duurzaam rekening mee gehouden. Zonne-energie die wel door de VvE wordt opgewekt maar niet verbruikt, wordt opgeslagen. Hiervoor wordt een collectieve batterij geplaatst waarop alle afzonderlijke appartementen worden aangesloten. De capaciteit van de door AE

Duurzaam gekozen batterij is groot genoeg om in de zomer de overtollige dagopbrengst op te slaan, zodat deze ’s avonds of de volgende ochtend kan worden benut.

DE BEWONERS

AE Duurzaam kiest ervoor om algemene ruimten en alle individuele appartementen aan te sluiten op de zonnepanelen. Zo profiteert iedereen optimaal van zonne-energie. Per ruimte zal het verbruik kunnen worden gemeten. Hiervoor wordt speciale apparatuur geïnstalleerd. Elk appartement krijgt toegang tot opwekking en verbruik van hun Appartement. En – niet onbelangrijk – elk appartement afzonderlijk krijgt een hoger energielabel, ook aantrekkelijk voor potentiële kopers.

HET ONDERHOUD EN DE EVENTUELE STORINGEN

Het dak, de panelen en de installatie, uw VvE heeft er de komende twintig jaar geen omkijken naar, want AE Duurzaam regelt het periodieke onderhoud en lost alle voorkomende storingen op. Zowel voor het installeren als het onderhouden zal AE Duurzaam een elektronisch toegangssysteem installeren op de algemene entreedeur en op de toegangsdeur van de technische ruimte.

DE GARANTIES

De leveranciers waar wij mee werken geven jarenlange garanties af. Op de zonnepanelen zit 25 jaar garantie, op het Rhepanol 20 jaar… Alle garanties zijn uitgesplitst. Dat overzicht vindt u als bijlage bij de offerte.

DE VOORDELEN

Wie kiest voor AE Duurzaam, kiest voor duurzame energie zonder investeringskosten en krijgt:

 • hoogwaardige zonnepanelen met maximaal rendement;
 • complete installatie inclusief omvormers, kabels en installatie;
 • 20 jaar financiële zekerheid over de maandlasten;
 • een nieuw duurzaam dak, inclusief onderhoud;
 • vakmanschap en kwaliteit;
 • een nieuw dakveiligheidssysteem;
 • een collectieve batterij;
 • een individuele aansluiting – met uitleessoftware – voor elk appartement;
 • een beter energielabel (gem. 2 stappen verbetering per appartement);
 • een waardeverhoging van de individuele appartementen (gem. waardestijging vanaf dag 1 € 7.000,00 bij verkoop van het appartement);
 • 20 jaar all in service, onderhoud en garantie;
 • daling onderhoudskosten VvE gedurende 20 jaar ivm vervallen dakvernieuwing en dakonderhoud en dakveiligheidskosten gedurende 20 jaar.
Bedrijvengids Geplaatst door
Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Ashok Bhattoe
Vorig jaar
Waar kan een offerte aangevraagd worden? Ik zou graag meer informatie over de mogelijkheden willen.
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.