TenneT Wintrackmasten

VolkerWessels Telecom is door TenneT ingeschakeld om levering en montage van de masten te verzorgen. Als veiligheidspartner van VolkerWessels Telecom, heeft

Geplaatst door: Eurosafe Solutions BV

Valbeveiliging in TenneT Wintrackmasten

 

TenneT maakt het Nederlandse elektriciteitsnet klaar voor de toekomst. Daar zijn nieuwe hoogspanningsverbindingen, de Wintrackmasten, voor ontwikkeld.
VolkerWessels Telecom is door TenneT ingeschakeld om levering en montage van de masten te verzorgen. Als veiligheidspartner van VolkerWessels Telecom, heeft Eurosafe Solutions de valbeveiliging voor deze Wintrackmasten verzorgd.

Probleem

Om de wintrackmasten veilig en efficiënt te kunnen onderhouden, heeft TenneT gezocht naar duurzame en gebruiksvriendelijke klim- en veiligheidsoplossingen. Oplossingen om veilig binnenin de masten te kunnen klimmen en systemen om verantwoord aan de buitenkant werkzaamheden uit te kunnen voeren. Veiligheid staat immers bovenaan.

Oplossing

 

TenneT selecteerde het hoogwardige HighStep Railsysteem voor het veilig beklimmen van de masten aan de buitenkant. Aan de binnenkant viel de keuze op duurzame Latchways kabelsystemen. VolkerWessels Telecom, verantwoordlijk voor de bouw van de Wintrackmasten, ging vervolgens op zoek naar een betrouwbare partner om deze systemen veilig en comfom de voorschriften te monteren. Deze partner vond VolkerWessels Telecom in Eurosafe Solutions als specialist in veilig werken op hoogte met een bewezen trackrecord.

Resultaten

 • Highstep railsystemen aan de buitenkant van Wintrackmasten
 • Latchways kabelsystemen aan de binnenkant van Wintrackmasten
 • Getraind Eurosafe Solutions personeel voor het monteren, keuren en onderhouden van HighStep en Latchways systemen

Waarom Eurosafe Solutions

Eurosafe Solutions en VolkerWessels Telecom werken nauw samen als het gaat om veilig werken op hoogte. Deze opdracht sloot daar dan ook naadloos op aan. Waar VolkerWessels Telecom doordachte en toekomstgerichte telefominfrastructuren ontwerpt, bouwt en onderhoudt, biedt Eurosafe Solutions ondersteuding bij het creëren van een veilige situatie voor werken op hoogte.

Over TenneT en VolkerWessels Telecom

 • TenneT
  TenneT is een toonaangevende Europese netbeheerder (TSO), met activiteiten in Nederland en in Duitsland. TenneT streeft ernaar om een betrouwbare en onderbroken levering van elektriciteit in ons hoogspanningsnet te garanderen voor ongeveer 41 miljoen mensen
 • VolkerWessels Telecom 
  Alles om ons heen, van mensen tot machines, staat dag en nacht in verbinding, Total connectivity noemt VolkerWessels Telecom dat. De basis voor connectiviteit, het netwerk, is waar alles op draait. En VolkerWessels Telecom ontwerpt, bouwt en onderhoudt dat netwerk. Dat gebeurd overal: hoog in de lucht en onder de grond, voor grote zakelijke klanten en bij mensen thuis. Door een integrale aanpak en end-to-end oplossingen werkt VolkerWessels Telecom samen met opdrachtgevers aan het beste resultaat. Veiligheid en kwaliteit staan daarbij altijd voorop.

Achtergrond TenneT Wintrackmasten
Het Nederlandse elektriciteitsnetwerk is een belangrijke schakel in het Noord-Europese elektriciteitsnetwerk. Er zijn drie verbindingen met Duitsland, twee met België, één met Noorwegen en één met Engeland.

Doetichem-Wesel 380 kV is een vierde verbinding tussen Nederland en Duitsland. De verbinding is nodig om drie redenen:

 1. De verdere ontwikkeling van één Noordwest-Europese elektriciteitsmarkt.
  Zo'n markt is een belangrijk doel van de Europese Comissie en van de minister van Economische Zaken. Met voldoende transportcapisiteit kan stroom worden opgewekt op de plek waar dat het goedkoopst is. De nieuwe verbinding is nodig om Nederland daarin zo goed mogelijk te kunnen laten meespelen. Het belang van Doetichem-Wesel380 kV is onderkend door de EU, die het als een 'Project of Common interest' heeft aangemerkt.
 2. De betrouwbaarheid van het elektriciteitssysteem
  Als in Nederland bijvoorbeeld een grote energiecentrale uitvalt, moeten andere centrales dat direct opvangen. Dat kan een centrale in Nederland zijn, maar ook in het buitenland. Daarom is het van belang dat er voldoende nationale en internationale hoogspanningsverbindingen bestaan.
 3. Meer ruimte voor duurzame elektriciteit
  Stroom wordt steeds meer opgewekt met duurzame bronnen als windturbines en zonnepanelen, zowel in Nederland als in andere Europese landen. De opbrengst van wind- en zonne-energie is echter niet constant. Als de wind niet waait of de zon niet schijnt, blijft de productie laag. Dan moet snel op een andere manier aan de vraag naar stroom worden voldaan. Ook daarvoor is het van belang goede nationale en internationale hoogspanningsverbindingen te hebben.

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Eurosafe Solutions BV

Eurosafe Solutions BV

Conradstraat 15, 8013  Zwolle

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.