ND Terrasdaksysteem

Het betrouwbare systeem voor het aanbrengen van begaanbare verhardingen - klinkers, natuursteen, houten vlonders - op terrasdaken en balkons.

Geplaatst door: Nophadrain bv

Kenmerken en voordelen van terrasdaken

Wat is een terrasdak?
Terrasdaksystemen maken het mogelijk om begaanbare betonnen en natuurstenen verhardingen op daken en balkons aan te brengen. Om schade aan de verharding te voorkomen, is het belangrijk onder de verharding een drukstabiel drainagesysteem aan te brengen. Door een slechte afvoer van hemelwater kan namelijk moeilijk verwijderbare kalkafzetting ontstaan op de verharding (cementsluier). Daarnaast kan door optrekkend vocht de verharding verkleuren en bij vorst de ondergrond opvriezen.

Voordelen van terrasdaken:

  1. Optimaal ruimtegebruik: terrasdaken creëren extra leefruimte op onverwachte privaat en publiek toegankelijke plaatsen.
  2. Voorkomt schade aan verharding: een drukstabiel drainagesysteem zorgt voor een goede afvoer van hemelwater. Dit voorkomt dat moeilijk verwijderbare kalkafzettingen ontstaan op de verharding (cementsluier).
  3. Bescherming dakbedekkingssysteem: de schadelijke invloed van zonlicht en regen bereiken het dakbedekkingssysteem minder snel waardoor het dakbedekkingssysteem wordt beschermd en een langere levensduur krijgt.
  4. Positieve bijdrage aan de leefomgeving: dit systeem wordt veelal gecombineerd met vegetatie. Hierdoor draagt het ook positief bij aan zaken zoals biodiversiteit, hitte-eilandeffect en de belasting van riolering tijdens extreme neerslag.

 

Het Nophadrain Terrasdaksysteem

 

Eén compleet systeem
Het Nophadrain Terrasdaksysteem is een alles-in-één-oplossing.

Standaard opbouw Nophadrain Terrasdaksysteem

Het hart van het Nophadrain Terrasdaksysteem
Het hart van het Nophadrain Terrasdaksysteem wordt gevormd door het ND 220 Drainagesysteem op rol. Dit drukstabiele multifunctionele CE-gemarkeerde drainagesysteem voorkomt de insluiting van vocht onder de aangebrachte verharding. Zo blijft het oppervlak van de verharding gevrijwaard van cementsluier en verkleuring. Verder voorkomt het ND 220 Drainagesysteem het optreden van vorstschade door het opvriezen van de ondergrond en zorgt daarmee voor een stabiele ondergrond van de verharding.

Daarnaast voorkomt het ND 220 Drainagesysteem de opbouw van waterdruk tegen het dakbedekkingssysteem. Het drainagesysteem is aan de onderzijde voorzien van een drukverdelende folie die, in combinatie met de ND TGF-20 Scheidings- en Glijfolie, het dakbedekkingssysteem beschermt tegen mechanische belastingen.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Zo helpen we u om de voordelen van een terrasdak optimaal te benutten en de risico’s tot een minimum te beperken. Neem gerust contact met ons op.

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Nophadrain bv

Nophadrain bv

Mercuriusstraat 10, 6468 ER  Kerkrade

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.