Voorbeeldcase

Bewoners van galerijwoningen zien onderhoudsbedrijven graag komen, maar nog liever snel weer gaan.

Geplaatst door: SolidLux

Supersnelle trap- en galerijrenovatie met minimale overlast

De werkzaamheden hebben nu eenmaal vaak gevolgen voor hun privacy en bewegingsvrijheid.

Zowel de galerijvloeren als de betontrappen naar de woningen in Bergen vertoonden flinke slijtage. Een nieuwe coating moest uiteraard voldoende sterk en stroef zijn, maar vooral zo min mogelijk overlast geven. Liefst zonder dat er vlonders of noodtrappen aan te pas zouden komen. Onderhoudsbedrijf Zaanderwijk Groep wist dat hiervoor maar één oplossing denkbaar was: SolidLux. De coating die na het aanbrengen onmiddellijk uithardt door het oppervlak kort te belichten met een UV vloer- of handlamp. Iedere laag van het verfsysteem is hierna onmiddellijk weer begaanbaar en overschilderbaar.

Binnen 30 minuten gepiept!
Bij het coaten van galerijvloeren wordt met SolidLux meestal van dilatatie tot dilatatie gewerkt; een vloerdeel van zo’n 8 tot 10 meter per keer. Het aanbrengen van een compleet systeem van coaten, belichten en uitharden is dan binnen 30 minuten (!) gepiept. In noodgevallen is de vloer tussentijds zelfs nog beloopbaar tussen de lagen door. Datzelfde geldt ook voor de trap naar de galerijen. Er is geen lift of alternatieve toegang tot de woningen, waardoor bereikbaarheid extra zwaar weegt tijdens het onderhoud.

“Iets duurdere coatings maar geen kosten voor noodvoorzieningen en nog belangrijker: geen overlast voor gebruikers. Die som is snel gemaakt.”

De kosten van de werkzaamheden bleken mee te vallen
Opdrachtgever Kennemer Wonen was meer dan aangenaam verrast door de snelheid waarmee de klus is geklaard. De applicateurs van Zaanderwijk Groep hebben inmiddels al flink veel ervaring opgedaan met de nieuwe methode van coaten en ‘curen’ (belichten) en hebben het werken met de UV-lampen goed in de vingers. Ook de kosten van de werkzaamheden bleken mee te vallen. ‘Het gaat om het totale kostenplaatje’, aldus Christiaan Alberda. ‘De coatings zelf zijn duurder dan reguliere verven, maar je bespaart weer op kosten van noodvoorzieningen, dat weegt goed tegen elkaar op. En dan hebben we het nog niet eens over het voorkomen van overlast, want dat is pas echt wat waard. Zaanderwijk Groep heeft een goed product geleverd dat voldoet aan alle technische eisen en met alle gebruikelijke garanties. Al met al zijn wij heel positief; we zullen dit systeem zeker vaker gaan toepassen.

Contact
Wilt u ook minimale overlast voor de bewoners van uw appartementencomplex? Neem dan contact op met de professionals van SolidLux.

Bedrijvengids Geplaatst door
SolidLux

SolidLux

Russenweg 14, 8041 AL  Zwolle

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.