Corporatie renoveert zorg appartementen

Op dit moment renoveert woningcorporatie De Woonschakel samen met Schermer Installatietechniek 44 woningen in het zorgvastgoed Op ‘t Snijdersveld in Obdam.

Geplaatst door: Triple Solar

Het project omvat de installatie van 44 Triple Solar PVT-warmtepompen en 216 PVT-warmtepomppanelen

Vorig jaar is er begonnen met het verduurzamingstraject. De 44 appartementen en de algemene ruimtes zoals de trappenhuizen, portieken en bergingen worden aangepakt. Dankzij verbeterde isolatiewaarden wordt het volledige gebouw nu gasloos gemaakt. Zo wordt het dak voorzien van isolatieplaten, de kruipruimtes van isolatie en de spuwmuren worden na geïsoleerd. Ook krijgt elke woning een eigen elektrische verwarming met een Triple Solar PVT-warmtepompPVT-warmtepomppanelen en een 80 liter boiler die door de warmtepomp wordt verwarmd. Het is een prachtig project dat bijdraagt aan een duurzame toekomst.

 

Snelle installatie met SKIDS voor PVT-warmtepompen

Om tijd te besparen en een snelle installatie bij de bewoners mogelijk te maken, zijn de 44 PVT-warmtepompen op SKIDS gebouwd in onze nieuwe prefab werkplaats. In de gangen zijn kasten gemaakt waar de SKIDS in worden geplaatst. Een aantal woningen bij de trappenhuizen krijgen een kast onder de trap of in de centrale berging. Wanneer de duurzame warmtepompinstallatie werkt, wordt het centrale ketelhuis weggehaald.

 

obdam_dokterlohmanstraat_renovatie_

 

In dit project installeren we 216 Triple Solar PVT-warmtepomppanelen en maken we gebruik van de nieuwste technieken. Deze panelen wekken zowel elektriciteit als warmte op, waardoor er geen buitenunit nodig is en er geen geluid of onderhoud nodig is. Na de renovatie heeft het pand een uitstekend energielabel en is het gebouw klaargestoomd voor een duurzame toekomst.

 

Samenwerking

Voor de warmte-installatie werken we samen met Schermer Installatietechniek. Pronk Installatietechniek is verantwoordelijk is voor de elektrische-installatie. Architect Peter Laan en Aannemingsbedrijf Wit Wognum B.V. maken ook deel uit van het project en het loodgieterswerk wordt uitgevoerd door Gisa Installatietechniek. Het project is nog in volle gang, maar het belooft nu al een groot succes te worden. Het is een mooi voorbeeld van hoe duurzaamheid en efficiëntie hand in hand kunnen gaan bij het ontwikkelen van vastgoedprojecten.

 

Wilt u ook verduurzamen en gasloos wonen of gas besparen? We berekenen graag uw kosten en besparingen voor uw project uit! Neem contact op voor de mogelijkheden.

Bedrijvengids Geplaatst door
Triple Solar

Triple Solar

Programmeurstraat 6 B, 1033 MT  Amsterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.