Crisisbestendige toegangscontrole

Toegangscontrole-systemen horen het altijd te doen, vooral in geval van nood. Ontdek in dit artikel hoe slagbomen een sleutelrol spelen in de toegangscontrole van appartementencomplexen, waarbij veiligheid en efficiëntie voorop staan.

Geplaatst door: Eureka Access Solutions

Het belang van crisisbestendige toegangscontrole

In het beheer van appartementencomplexen is crisisbestendige toegangscontrole eigenlijk onmisbaar. Slagbomen spelen daarin een cruciale rol. Ze vormen een barrière voor ongewenste bezoekers, en verlenen daarnaast vlotte doorgang voor geautoriseerde bewoners en bezoekers. 

In situaties van nood, zoals brand of wanneer hulpdiensten toegang nodig hebben, zorgen slagbomen voor een gestroomlijnde controle. Deze systemen dragen bij aan snelle evacuaties en noodzakelijke toegang, waarbij ze adaptief reageren op verschillende scenario’s. Wel zo prettig dat de slagbomen ook in crisissituaties hun ding blijven doen en ongewenste bezoekers buiten houden. Je kunt ook kiezen voor een SOS toegang. In de schakelkast van een elektrische toegang wordt dan een ontvanger ingebouwd waardoor de toegang vanuit hulpverlenersvoertuigen kan worden bediend. Met dit systeem geeft u hulpverleners nog makkelijker toegang tot uw terrein.

Crisisbestendige toegangscontrole functionaliteiten

Moderne slagbomen en toegangssystemen kunnen worden uitgerust met geavanceerde functionaliteiten om in crisissituaties adequaat te functioneren. Dit omvat bijvoorbeeld automatische opening bij stroomuitval, integratie met brandalarmen voor onmiddellijke evacuatie en prioriteit geven aan de toegang voor hulpdiensten. Om automatische opening bij stroomuitval te realieren wordt er een noodstroomvoorziening in de slagboom ingebouwd.

Dit kan eventueel worden samengevoegd met tourniquets en speedlanes die  geavanceerde identificatie- en veiligheidsfeatures bieden, zoals biometrische scans en anti-terugloop functies, wat weer essentieel is voor het managen van mensenstromen in het geval van geweld of bedreigingen.

Crisisbestendigheid bij brand

Bij brand zorgen slagbomen voor een ongehinderde uitweg voor bewoners en een snelle toegang voor hulpdiensten. De integratie met brandmeldsystemen garandeert dat de slagbomen automatisch openen, waardoor paden vrij blijven.

Crisisbestendigheid voor hulpdiensten

In noodsituaties waarbij elke seconde telt, bieden onze slagbomen hulpdiensten onmiddellijke toegang. Met vooraf ingestelde protocollen kunnen de systemen snel reageren, wat weer essentieel is voor effectieve noodhulp.

Slagbomen duur in aanschaf? Bij ons lease je er een. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Slagbomen vormen een essentieel component in crisisbestendige toegangscontrole. Vaak vormt het kostenplaatje - helaas - een hindernis voor VVE’s om over te gaan tot aanschaf en plaatsing. Daar hebben we bij Eureka wat op bedacht: Slagboom as a Service. Dit is het leasen van een slagboom. 

Geen hoge kosten, wel alle voordelen. We bieden hiermee kosteneffectieve toegangscontrole, zonder zorgen over onderhoud, aanschaf en afschrijving. Ontdek hoe ons SaaS-model jullie complex kan beveiligen en verbeteren tijdens een vrijblijvend, gratis kennismakingsgesprek. Je hoeft je geen zorgen te maken over de plaatsing, service of onderhoud. Eureka ontzorgt dit alles. Bekijk onze website voor alle voordelen van het leasen van slagbomen. Bij vragen of interesse staat ons team je graag te woord. 

Bedrijvengids Geplaatst door
Eureka Access Solutions

Eureka Access Solutions

Industrieweg 14 H, 5753 PC  Deurne

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

-Kennisbank Meer van Eureka Access Solutions
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.