De lifttelefoon

Beschikt uw lift nog over een vaste verbinding? Voorkom dat u geen werkende verbinding heeft bij opsluitingen en lees verder.

Geplaatst door: Liftonderhoud Nederland

De spreekluisterverbinding
Vanaf 2003 moet elke personenlift beschikken over een werkende verbinding ten behoeve van uw spreekluisterverbinding. Tot voorkort werd de verbinding in de lift tot stand gebracht door een vaste telefoonlijn. Vanaf 2015 is het niet meer verplicht om met deze dure telefoonlijn te werken. Ook heeft KPN aangekondigd te gaan stoppen met de vaste telefonie in Nederland, hierdoor zal de verbinding van uw spreekluisterverbinding komen te vervallen.

Waarom een spreekluisterverbinding?
In geval van opsluiting in de lift dient de passagier van de lift verbinding te maken met een nood- of storingsdienst. Uit keuringsrapporten van het Liftinstituut blijkt dat veel liften worden afgekeurd omdat de vaste telefoonlijn niet goed werkt en er geen storingsdienst bereikt kan worden bij calamiteiten. Hierdoor kan het zijn dat de lift niet gebruikt mag worden.

De GSM-module
De GSM-module van Liftonderhoud Nederland vervangt de vaste lijn van KPN. Doordat de GSM-module i.c.m. de LON-SIM altijd verbinding maakt met de sterkste telefoonmast in uw omgeving, bent u altijd verzekerd van een werkende verbinding in geval van een opsluiting. 

Wat zijn de verdere voordelen van van de GSM-module van Liftonderhoud Nederland? 

 • Geen hoge abonnementskosten
  De GSM module zorgt voor kosten besparing en verdient zich op de korte termijn terug.
 • All-in-service
  Door te kiezen voor onze all-in-service heeft u geen omkijken naar het beheer van de GSM-module.
 • Back-upbatterij met autonomie
  De GSM-modules van Liftonderhoud zijn uitgerust met een back-upbatterij, wat er voor zorgt dat u altijd de storingsdienst kunt bellen bij een stroomstoring.
 • Altijd een werkende verbinding
  De spreek- luisterverbinding wordt conform de EN81-28 (2018) getest. Indien u gebruik maakt van onze GSM-module met abonnement dan zal deze verbinding elke 3 dagen worden getest. 
 • Vrij programmeerbaar
  Doordat Liftonderhoud werkt met vrij programmeerbare producten hoeft u bij het overstappen van onderhoudspartner niet opnieuw te investeren in een GSM module.
 • Visueel veranderd er niets
  Liftonderhoud Nederland plaatst de GSM-module zo dat er voor u visueel aan de lift niets veranderd. 

Wilt u voorkomen dat u of een van de bewoners geen noodoproep kunt doen wanneer u op zit gesloten in de lift? 

Vraag hier uw offerte aan. 

Bedrijvengids Geplaatst door
Liftonderhoud Nederland

Liftonderhoud Nederland

Smitspol 20J, 3861 RS  Nijkerk

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.