De waarde van een taxatie

Nog te vaak wordt het belang van een goede verzekerde herbouwwaarde onderschat. “Het hoeft niet van de verzekeringsmaatschappij” of “Wij indexeren de verzekerde som”, wordt vaak gedacht.

Geplaatst door: FH Taxaties

Dit is een veel gemaakte denkfout, want het risico ligt volledig bij de verzekerde en niet bij de verzekeraar.

Indexeren van de som is natuurlijk een goede zaak, maar hier moet wel een goed en geldig taxatierapport aan ten grondslag liggen. Verzekeraars passen een standaard indexering toe op de verzekerde herbouwwaarde. Als er niet regelmatig wordt getaxeerd, kan dit leiden tot een cumulatieve stijging van de verzekerde waarde. Na een aantal jaar kan dit afwijken van de werkelijke herbouwwaarde van het vastgoed.

Dit is zeker het geval als er in de tussentijd verbouwingen aan het vastgoed zijn geweest. Er wordt steeds meer verwacht van vastgoedeigenaren als het gaat om verduurzaming. Dit vraagt vaak om een flinke investering, die uiteraard meeverzekerd moet worden. Soms wordt, ten onrechte, gedacht dat de herbouwwaarde evenredig stijgt met de gedane investering.

Een taxatie (conform artikel 7:960 BW) zorgt dus dat u bij schade aan uw vastgoed zeker kunt zijn dat de schadevergoeding deze schade dekt. De taxatie zorgt voor een onderbouwing van de verzekerde som.

Bedrijvengids Geplaatst door
FH Taxaties

FH Taxaties

Pastoor Kampstraat 11A, 5176 NP  De Moer

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.