Diefstal zonder sporen van Braak

Verzekerd bij diefstal zonder sporen van braak

Geplaatst door: Locksecure

‎Op het platteland komt het van oudsher veel voor: mensen die hun voor- of achterdeur niet op slot doen wanneer ze weg gaan. Ook in de stad komt het meer voor dan je misschien zou verwachten. Waarom zou je de tuinschuur afsluiten wanneer je toch zo weer terug bent? Een goede reden: weet dat niet alles verzekerd is wanneer je je deuren niet op slot doet.

Diefstal zonder sporen van braak

Wanneer je een inboedelverzekering hebt afgesloten, verwacht je misschien dat diefstal altijd verzekerd is. In de regel is dit ook zo. Wanneer er echter geen sporen van braak zijn, vergoedt niet iedere verzekeraar de schade. Het is handig om hiervan op de hoogte te zijn, want het voorkomt vervelende verrassingen op het moment dat er daadwerkelijk diefstal plaatsvindt.

Diefstal vanuit de woning

In het verleden was het zo dat veel verzekeraars geen schade wilden vergoeden wanneer er geen sporen van braak zichtbaar waren. Had je een raam of deur open laten staan en waren er via die weg spullen ontvreemd? Dan had je pech. Omdat er geen sporen waren van braak, wilde een verzekeraar amper iets vergoeden. Vaak werd er dan ook nog gewezen op de eigen verantwoordelijkheid; dan had je er maar aan moeten denken de deur of het raam af te sluiten. Tegenwoordig zijn de voorwaarden van bijna alle verzekeraars op dat gebied gelukkig veranderd. Diefstal vanuit de woning wordt vaak vergoed, ook wanneer er sporen van braak ontbreken.

Diefstal vanuit de schuur

De voorwaarden wat betreft diefstal uit schuur, tuinhuis of ander bijgebouw zijn strenger dan die voor de woning. Bijna alle verzekeraars vergoeden bij diefstal uit bijgebouwen alleen wanneer er sporen van braak aanwezig zijn. Heb jij je schuur niet op slot en blijkt dat deze in jouw afwezigheid is leeggehaald? Dan hoef je in de meeste gevallen dus geen schadeuitkering te verwachten. Wanneer er wél sporen van braak zijn, zit er trouwens nog een addertje onder het gras: de meeste verzekeraars hanteren een maximaal verzekerd bedrag voor diefstal uit bijgebouwen. Dit verzekerde bedrag dekt lang niet altijd de volledige schade.

Check je inboedelverzekering

Voorkom verrassingen en check de voorwaarden van je inboedelverzekering. Heb je voor een groot bedrag aan gereedschappen of apparatuur in je schuur staan? Dan is het niet alleen belangrijk om je schuur altijd goed op slot te doen, om diefstal zoveel mogelijk te voorkomen. Het is ook belangrijk om te checken of je voldoende verzekerd bent. Check ook de verzekerde bedragen voor je inboedel in de woning. Veel verzekeringen bieden garantie tegen onderverzekering. Daarmee voorkom je dat je bij schade niet de volledig schade vergoed krijgt. Andere maatschappijen verzekeren op basis van een door jou ingevulde inventarislijst. Check deze lijst regelmatig, zodat je zeker weet dat de verzekering voor jouw spullen toereikend is.

https://www.locksecure.nl/offerte/

Bedrijvengids Geplaatst door
Locksecure

Locksecure

Groningseweg 7, 2994 LC  Barendrecht

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.